in

“Mcm spiderman” – Tindakan Sekumpulan Lelaki Ini Selamatkan Warga Emas Dalam Rumah Terbakar Dipuji Netizen

1Tua

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kejadian rumah terbakar adalah kemalangan yang jarang-jarang berlaku. Setiap kali kejadian itu berlaku, kita mesti sentiasa berdoa supaya tiada sebarang kemalangan yang mengorbankan sesiapa.



Ada satu kejadian rumah terbakar yang berlaku di Perancis yang admin nak kongsi kali ni. Kejadian itu melibatkan seorang warga emas yang tinggal di sebuah rumah apartment dan terperangkap didalamnya. Hasil usaha orang ramai, ada sekumpulan lelaki berusaha memanjat dan menyelamatkan warga emas terbabit. Korang boleh tengok video kejadian tu yang dikongsi oleh @apexworldnews kat bawah ni.

 

Panjat macam Spiderman!

Hasil usaha tangkas dan pantas sekumpulan lelaki itu memanjat apartment itu berhasil dan berjaya menyelamatkan warga emas tersebut. Terima kasih dan tahniah diucapkan!

Screen Shot 2020 06 07 At 12.42.01 Pm Screen Shot 2020 06 07 At 12.42.13 PmInilah muka hero-hero yang menyelamatkan warga tua tersebut. Nasib baik ada orang yang berani macam ni. Kalau tak, admin pun tak tahu apa akan jadi kepada warga emas tadi tu,

Screen Shot 2020 06 07 At 12.43.17 PmAdmin pun tak pernah tengok orang tua yang tenang macam tu dalam keadaan yang panik. Kalau dia pun menggelabah, mesti tak jadi usaha menyelamatkan tu kan.

Screen Shot 2020 06 07 At 12.43.51 PmRamai lagi netizen yang mengucapkan terima kasih dan memberi pujian kepada kumpulan lelaki yang menjadi hero itu. Anda adalah hero sebenar!

 

Baca: “Bayar mahal untuk nyawa sekali” – Charger Palsu Meletup Sampai Tiga Rumah Di Ipoh Terbakar

Screen Shot 2020 06 07 At 12.45.29 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.