in

Warga Emas Pandu Ferrari Tumbuk Pemandu Lain Kerana Enggan Memberi Laluan Kepadanya

Sue Feature

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jangan kata orang muda je berdarah panas, warga emas pun masih boleh bertumbuk tau!Seorang wanita berusia 72 tahun dihadapkan ke mahkamah Isnin lepas kerana didakwa bertengkar dan menyerang pemandu lain yang bernama Mr Raphael Chong Yen Ping di Jalan Telok Ayer, Singapura pada pukul 5 petang 25 Februari 2014.

4 3
sumber : coconuts

Pergaduhan itu dikatakan berlaku oleh kerana Mr Chong enggan memberi laluan untuk warga emas tersebut kerana sedang menunggu untuk meletakkan kenderaan di kawasan berdekatan.

Warga emas itu, Shi Ka Yee yang sedang memandu sebuah Ferrari telah menekan hon beberapa kali dan meminta Mr Chong untuk mengalihkan kenderaannnya. Namun, beliau enggan bergerak dengan alasan beliau telah memberi ruang yang secukupnya untuk warga emas itu.

3 8 E1497505395554
sumber : the independent

Oleh kerana Mr Chong tidak mahu mengalah, warga emas berikut terus keluar dari Ferrari miliknya itu dan mula mengambil gambar kenderaan mereka.

Seorang saksi di tempat kejadian berkata wanita itu tidak mahu merisikokan Ferrari tersebut tercalar dan enggan meneruskan perjalanan dengan alasan beliau takut kereta mewahnya tidak muat untuk lalu.

Warga emas itu juga ikatakan telah memberikan tumbukan pertama setelah mendengar Mr Chong berkasar dengannya.

Kalau tak tahu memandu, jangan pandu Ferrari.”

Tumbukan itu menyebabkan lelaki tersebut mengalami luka di bahagian kening sebelah kanan.

1 10
sumber : straits times

Namun setelah disoal siasat, Mr Chong berkata beliau tidak pernah melontarkan ayat kasar, Saya tidak ingat pun sama ada kami ada berbual. Wanita itu cuma mahu saya alihkan kereta saya dan dia berasa tidak puas hati kerana saya tidak ikut permintaannya”.

Perbicaraan itu telah ditangguhkan ke 29 Jun dan jika sabit kesalahan, warga emas itu boleh dikenakan hukuman penjara sehingga dua tahun atau denda sebanyak $5,000 atau kedua-duanya sekali.

Oleh itu, kita haruslah belajar mengalah lebih-lebih lagi dengan orang yang lagi tua daripada kita. Kalau tak makan penumbuklah nampaknya!

Baca : Dua Warga Emas Belasah Pekerja Kerana Minta Alihkan Kenderaan Di Bazar Ramadan

5 3 E1497508439487

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.