in ,

Tiada Tindakan Akan Diambil Jika Lesen & Road Tax Tamat Tempoh Masa PKP – JPJ

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sejap PKP ni, ramai juga yang ambil mudah tentang pengurusan kereta ni. Tiba-tiba bila dah boleh keluar balik ni barulah perasan yang sebenarnya road tax dengan lesen rupanya dah mati.


Jangan risau! Pengarah Urusan Jabatan Pengangkutan Awam (JPJ) Datuk Seri Shaharuddin Khalid memberitahu  The Star, dua juta rakyat Malaysia yang lesen dan road tax mereka dah melebihi tarikh luput tak akan dikenakan apa-apa tindakan.

Sejak 18 Mac sehingga 14 Jun, sebanyak 2,119,653 road tax dan 2,184,508 lesen memandu masih belum diperbaharui.”

Namun, selagi Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan masih berkuat kuasa sehingga 31 Ogos, tiada tindakan lanjut akan dibuat.

Pun begitu, korang masih perlu renew lesen dengan road tax tau, sebab sejurus selepas PKP habis JPJ akan mula ambil tindakan.

So tak yah bagi alasan susahlah, ramai orang lah apa semua eh, sekarang ni semua benda dah boleh buat dengan hujung jari je.

 

Baca: “Heaven weh!” – Mulai Jun 2020, Tiada Lagi Pegawai JPJ Duduk Sebelah Calon Ujian Memandu

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.