in

“Tak payah serius sangat sampai nak report” – Pernah Viral Dikecam, Akaun TikTok Pemuda Ini Kena ‘Remove’

Tiktok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebelum ini satu video dari TikTok jadi tular apabila kelakuan seorang remaja 17 tahun itu menjadi perhatian netizen, kalau korang ingat, video ‘tak tidur lagi’ oleh seorang remaja berpewatakan manja sehingga mengundang pelbagai reaksi netizen.Rata-rata mengecam dengan tindakan pemuda tersebut sehingga ada yang menyifatkan kelakuan itu satu perkara yang menjengkelkan.

 

Akaun kena banned

Tapi, tak diduga apabila ia meleret sampai ada yang sanggup report akaun pemuda yang dikenali sebagai Hafiy sampai kena banned. Perkara itu dikongikan sendiri oleh tuan empunya badan menerusi akaun baru miliknya.

Difahamkan kali terakhir sebelum akaun itu kena banned, dia mempunyai 500K jumlah pengikut. Untuk pengetahuan, akaun TikTok boleh kena banned disebabkan ada report daripada netizen atau sebarang kata-kata /perbuatan yang melanggar garis panduan yang ditetapkan.

Antaranya, melakukan sebarang aksi/kata-kata seksual, hate speech dan apa-apa perkara yang dikaitkan dengan keganasan. Korang boleh rujuk dalam garis paduan komuniti TikTok disini.

 

“Kenapa sampai nak kena report akaun”

Namun begitu, jika diperhatikan, menurut lelaki ini, aksi manja yang dilakukan oleh Hafiy tidak mengandungi sebarang perkara yang melanggar garis panduan tersebut, mungkin ada netizen yang sengaja report akaun pemuda ini sampai kena banned.

Disebabkan itu, lelaki yang dikenali sebagai Badri Zain ini menyifatkan pekara itu agak keterlaluan. Ikuti penjelasannya dibawah ni.

Bagi seorang pengguna TikTok lain, Hafiz Rahman pula, baginya andaikata kita kurang berkenan dengan seseorang itu, hanya perlu gunakan fungsi not interested daripada aplikasi tersebut.

Biarpun masih ramai mengkritik dengan kata-kata sinis kehilangan akaun remaja itu, ramai juga yang menyokong dengan pendapat mereka berdua ini menerusi ruangan komen.

 

Takyah lah serius sangat sampai nak report – Netizen

Tidur6 Tidur5 Tidur4 Tidur3 Tidur2 Tidur

 

Baca : “Nape awak belum tidur lagi”- [VIDEO] Aksi Manja Lelaki Ini Suruh Orang Tidur Buat Ramai Meluat

Tidur7

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.