“Macam b*bi terlepas kandang..” – Netizen Kecam Aksi Kurang Ajar Anak Muda Sambut Tahun Baru, Menyusahkan Orang!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Setiap kali tibanya tahun baharu, rakyat di negara ini pastinya tidak akan pernah ketinggalan untuk menyambutnya.

Namun setiap kali sambutan ambang tahun baharu juga, pelbagai masalah sosial khususnya dalam kalangan anak muda akan dipaparkan di kaca-kaca televisyen, didada-dada akhbar mahupun di media-media sosial.

Terbaru tular di media sosial aksi ‘istimewa’ anak-anak muda menyambut tahun baharu 2019..apa cerita?

Dalam video berdurasi 53 saat itu menyaksikan cara sambutan ambang tahun baharu oleh anak-anak muda dipercayai di Teluk Cempedak, Kuantan yang disifatkan sebagai kurang ajar dan tidak berakhlak.

Sambutan Tahun Baru Katanya Kat Teluk Cempedak Malam Tadi….Majoriti Anak2 Muda Terlibat…

Posted by Viral Media Johor on Monday, December 31, 2018

Menerusi video tersebut kelihatan kenderaan yang lalu seperti kereta dan motosikal akan dihalang sebelum beberapa anak muda bertindak ‘spray’ kenderaan tersebut termasuk penunggang motosikal dengan peralatan seakan-akan semburan buih salji atau english nya disebut party spray foam (admin tak familiar sangat alat tu, maaf ler).

Manakala anak-anak muda yang berada di sepanjang jalan tersebut akan bersorak dan merakam menggunakan telefon pintar masing-masing.

Malah mereka dikatakan turut mengganggu anggota polis yang betugas.

Dah macam hantar cuci kereta…

Abang motor pun ‘lencun’ kena spray!

Tudiaa…bermandi salji abang motor.

Sumber : Facebook

So selepas je video ni viral di media sosial, rata-rata netizen mengecam dan mengutuk perbuatan anak-anak muda tersebut .

Monyet mana boleh sambut New Year..

Perghh! Kecik beso kecik beso aku tengok..

Perangai macam beruk..

Bukan di Teluk Cempedak je, di ibu negara juga tak terkecuali kejadian-kejadian sebegini.

Kebanjiran sampah sarap dapat dilihat di sekitar ibu kota selepas sahaja sambutan ambang tahun baharu 2019.

Gambar ni dikongsikan oleh warga twitter, korang nilaikan sendiri okay.

Mak oii sampah, buat macam rumah sendiri jer…

Kesian pekerja DBKL nak bersihkan sampah-sampah ni semua..

Tak salah korang celebrate New Year tapi make sure yang korang tak menyusahkan orang lain dan jugak tak buat perkara-perkara yang akan memalukan diri sendiri dan keluarga, okay!

Baca : Abah mimpi ke apa Bapa Terharu Anak Hadiahkan Kereta Menjelang Tahun Baru

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.