in

“Kucing tu sampai tak tahu nak buat apa” – [Video] Rakaman 2 Tikus Tengah Bergaduh Buat Netizen Terhibur

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau tengok kucing mengejar seekor tikus itu adalah perkara biasa, tapi pernahkah korang menyaksikan tikus bergaduh sesama sendiri dalam hidup korang?


Rakaman yang melucukan ini menyaksikan dua ekor tikus seakan sedang ‘bergaduh’ sesama sendiri. Lebih melucukan, di dalam video tersebut terdapat seekor kucing yang secara kebiasaannya akan mengejar tikus terbabit, namun sebaliknya berkelakuan santai dan hanya melihat sahaja gelagat tikus itu.

Video yang berdurasi selama 27 saat itu telah berjaya menarik perhatian rata-rata netizen di Twitter. Mereka turut terhibur dengan aksi 2 ekor tikus berkenaan dan tidak terkecuali turut mempersoalkan mengapa tikus itu bergaduh.

Maybe tikus tu tengah bergaduh pasal rumah tangga kot..kucing tu malas nak masuk campur.. haha

Baca: “Tolong berhenti makan benda pelik” – Tikus Buluh Jadi Kegemaran Rakyat China Sebelum Penularan Covid-19, Rupanya Ni Sebabnya

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.