“Kok kabur, gimana dong?” – Suara Penyanyi Tak Sedap Langsung, Penonton Tak Boleh Terima Terus Lari Tinggalkan Studio

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Seorang selebriti di Indonesia baru-baru menjadi bahan ketawa netizen dan media selepas video menunjukkan dia menyanyi di sebuah studio rakaman viral. Menurut Sosok, Barbie Kumalasari ketika itu menjadi tetamu jemputan dalam sebuah rancangan temuramah yang disiarkan melalui Youtube.

Difahamkan, dia membuat kemunculan di rancangan tu untuk promote single terbaru berjudul Cinta Sejati. Namun, malangnya lagu tu dikatakan tidak mendapat sambutan hangat daripada pendengar di sana.

Sumber: Youtube

Dalam rakaman tu boleh nampak dua pengacara lelaki tu macam asyik perli dia tapi Barbie hanya tersenyum dan sekali sekala dia bersuara mempertahankan dirinya. Sebagai contoh, bila ada yang kritik suara dia tak sedap, Barbie jawab suara dia lebih sesuai nyanyi lagu genre pop jazz dan vokalnya jarang dimiliki orang lain.

Ketika temu bual tu, Barbie dikatakan mengaku suaranya memang ‘jelek’ sampai dia pun tergelak dengar suara sendiri. Tapi dia tidak berputus ada dan tetap mahu cuba nasib dalam bidang nyanyian.

Itu kan lagi latihan, gue ketawa sendiri aja. Emang lucu suara gue, ancur banget. Tapi gapapa lah!”

Lepas tu, pengacara ada tunjuk video throwback lagu Barbie sebelum ini berjudul Cupcas. Then, lepas tu dia diberi mic untuk nyanyi. Tapi, baru nyanyi bait pertama penonton seolah-olah tak boleh terima dengar suara Barbie. Masing-masing bangun dan terus lari beredar dari studio!

Kok pada pergi? Eh, yah pada kabur, gimana dong?”

Sumber: Youtube

Walaupun terkejut pada mulanya dia tetap teruskan nyanyian tapi lepas tu seorang lagi selebriti wanita di situ bangun dan sambung nyanyi bersama.

Masalahnya bila part Barbie nyanyi dorang geleng kepala dan tunjuk isyarat taknak dengar, siap buat buat macam nak lari balik. Tapi bila selebriti lagi seorang tu nyanyi dorang enjoy. Haha kesiannya!

Sebelum dia mula nyanyi pun dia dah cakap suara dia tengah serak dan tak boleh nak nyanyi dengan baik. Tapi netizen tetap berpendapat Barbie tidak layak menjadi seorang penyanyi.

Sumber: Youtube

Malah, dia sendiri mengaku dah menyanyi sejak 2014 tapi langsung tidak mendapat sambutan. Namun, dia tetap tidak kisah walaupun orang kenal dia sebagai penyanyi suara tak sedap.

Ya mungkin memang kurang bagus, tapi karena kurang bagus jadi viral kali ya. Kalau bagus banget belum tentu viral juga.”

Cuba korang tengok video ni. Nampak macam dirancang ke atau real? Manalah tahu saja nak baut gimik kan. Apa pendapat korang?

Baca: “Kesian membe baru nak feeling…” – Dua Lelaki Kena Belasah Waktu Karaoke Sebab Suara Tak Sedap!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!