in

“Jadi ke dorang buat?” – Netizen Tertanya-tanya Hasil Kek Lapis Sarawak di Rancangan Masakan British

4Kek

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selain Laksa Sarawak, Kek Lapis Sarawak juga adalah merupakan makanan ikonik dari Bumi Kenyalang. Bukan semua orang pandai buat kek lapis tu. Bila buat nampak cantik tapi rasa kurang sedap, bila buat sedap pulak, rupa pulak tak berapa cantik. Baik serahkan kepada orang dari Sarawak untuk buat benda ni.



Bercakap pasal kek lapis ni kan, ada satu rancangan masakan yang gunakan Kek Lapis Sarawak sebagai cabaran untuk para pesertanya. Rancangan The Great British Bake Off mencabar para pesertanya untuk buat kek lapis tu dalam video kat bawah ni. Admin pun tak pasti lah apa hasilnya.

 

Jadi ke?

Admin pun tak pasti lah dorang ni buat jadi ke tak. Rupa dia macam mana pun admin tak tau. Harap tak ada lah juri yang komen tak rangup macam cerita rendang tak crispy sebelum ni kan.

Screen Shot 2019 10 13 At 3.22.42 PmBetul tu. Rasa bangga sikit time dia sebut ‘From Malaysia’ tu. Terima kasih Sarawak untuk kek lapis, dan tahniah juga sebab dah go international. Gittew

Screen Shot 2019 10 13 At 3.23.27 Pm Screen Shot 2019 10 13 At 3.24.14 PmOh kalau tak pakai barang yg sebenar memang lah rasa dia tak sampai. Memang kena bagi orang Sarawak je buat ni. Tapi takpe lah, nama pun cabaran. Kalau senang bukan cabaran lah namanya kan.

Screen Shot 2019 10 13 At 3.24.28 PmMungkin brader ni orang Sarawak kot. Ataupun dia seorang chef dalam bidang kek dan pastri. Memang betul lah tu susah nak buat sampai dah takut bila dengar je.

Screen Shot 2019 10 13 At 3.30.32 PmHaa ni yang admin cakap awal-awal tadi pasal rendang crispy tu. Tapi betul gak, orang sana tu tahu nama dan rupa je, texture tak tahu sangat. tu yang jadinya macam tu haritu. Tapi kalau dapat link pasal episode ni boleh lah share ye. Nak tengok gak, jadi ke tak.

 

Baca: Kekasih Buat Kejutan, Sorok iPhone X Dalam Kek Hari Jadi Hadiahkan Kepada Teman Lelaki

Screen Shot 2019 10 13 At 3.50.36 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.