in

“Ikhlas nak bantu” – Netizen Puji Sikap Murni Ustaz Ebit Lew Bantu Penjara di Kedah

3Uel

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Ustaz Ebit Lew adalah nama yang cukup familiar tatkala kita dibawah Perintah Kawalan Pergerakkan semenjak awal tahun ini. Sikap beliau yang sedia membantu golongan yang memerlukan sering menjadi bualan netizen yang kagum dengan sikap murah hatinya.



Baru-baru ini Ustaz Ebit Lew sekali lagi membantu mereka yang terkesan dengan memberi bantuan berupa tilam dan bantal kepada sebuah penjara di Kedah. Ikuti tweet @datukhensem kat bawah ni untuk info lebih lanjut.

Screenshot 2020 10 10 At 2.49.05 Pm Screenshot 2020 10 10 At 2.49.34 Pm Screenshot 2020 10 10 At 2.49.42 Pm Screenshot 2020 10 10 At 2.49.49 Pm Screenshot 2020 10 10 At 2.49.57 Pm

 

Sumbangan ikhlas

Rata-rata netizen memberi pujian kepada Ustaz Ebit Lew yang tak putus-putus membantu mereka yang dalam kesusahan tanpa mengira bangsa dan agama. Sikap pemurah ini yang kita patut contohi supaya kita dapat bantu orang lain yang dalam kesusahan.

Screenshot 2020 10 10 At 2.51.11 PmBetul, admin setuju. Kadang-kadang tu kita tak tahu pun ada orang susah sampailah Ustaz Ebit Lew sendiri yang bantu. Benda baik macam ni kita patut share, baru orang lain pun turut bantu sama-sama.

Screenshot 2020 10 10 At 2.50.44 PmKalau ada rezeki lebih tu, ada baiknya kita kongsi kepada orang yang lebih memerlukan. Orang lain bertambah gembira dan kita pun dapat pahala. 

Screenshot 2020 10 10 At 2.51.43 PmBagi job kat orang pun sejenis kongsi rezeki tau. Untung kilang tu dapat sales banyak-banyak tatkala ekonomi kita baru nak mula pulih ni.

Terima kasih Ustaz Ebit Lew sebab sentiasa bantu orang lain!

 

Baca: “Sayu rasa” – Dapat Surat Daripada Penjara Di Kedah, Ustaz Ebit Lew Hantar Lori Salur Bantuan

Screenshot 2020 10 10 At 2.52.17 Pm

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.