in

“Wow tulisan arab” – Netizen Teruja Pasukan Bola Sepak Juventus Guna Font Arab Untuk Jersi Mereka

2Juve

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Juventus adalah sebuah kelab bola sepak dari Itali. Antara nama besar dalam kelab ini ialah Cristiano Ronaldo. Sapa yang tak kenal dengan beliau kan, antara pemain bola sepak terbaik dunia ketika ini.



Apa yang menarik mengenai Juventus ni ialah, mereka akan mengenakan jersi yang menggunakan font Arab dalam perlawanan akan datang mereka. Ikuti tweet oleh @mysemuanyabola kat bawah ni untuk tahu lebih lanjut.

Screen Shot 2019 12 21 At 3.50.23 Pm Screen Shot 2019 12 21 At 3.50.35 Pm Screen Shot 2019 12 21 At 3.50.57 Pm Screen Shot 2019 12 21 At 3.50.47 Pm

 

Wow tulis arab

Memang lain macam betul kan jersey ni. Cantik pun cantik. Oh ya, selepas admin scroll reply tweet tu baru tahu sebab apa dorang letak tulisan arab tu. First sekali sebab perlawanan tu berlangsung dekat Riyadh, Arab Saudi. So, bagi meraikan tuan rumah, dorang pun tukar lah font, bagi senang sikit pak arab nak baca nama.

Screen Shot 2019 12 21 At 3.52.03 PmYes betul, kalau buat dekat China, dorang akan guna tulisan cina. Sama macam ada satu kelab dari Eropah buat dulu. Admin tak berapa ingat pulak kelab apa, tapi ada lah.

Screen Shot 2019 12 21 At 3.51.28 PmHmm… entah lah. Tulis lah macam mana pun, janji bunyi dia sama. Kalau tak reti, masuk kelas balik. Screen Shot 2019 12 21 At 3.51.43 PmUish kalau nombor pun guna font arab sumpah nice. Erm tak lama lagi ada lah tu dekat uptown jual font and number custom untuk jersey gak. Confirm style kalau pakai main futsal malam-malam.

 

Baca: “Mudahnya kita tertipu” – Kisah Cristiano Ronaldo Derma 1.5 Juta Euro Untuk Palestin Hanyalah Tipu Belaka

Screen Shot 2019 12 21 At 4.00.28 Pm

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.