in ,

“Wow geng H” – Netizen Terpegun Tengok Kereta Polis Terbaru, Honda Civic

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Polis diRaja Malaysia atau PDRM adalah badan yang bertanggungjawab mengekalkan keamanan negara kita.


Baru-baru ini tular di media sosial, PDRM dapat kereta peronda baharu. Apa yang menarik perhatian netizen ialah, kereta yang diterima PDRM kali ni, bukan dari kereta nasional, tapi kereta import, Honda Civic. Cuba korang tengok tweet oleh @twt_muo kat bawah ni

 

Geng H lah polis lepas ni

Nampaknya netizen kagum dan terpegun tengok upgrade kereta polis kalini. Lepas ni memang bertukar lah Proton Waja, Proton Inspira dan kereta-kereta lain tu.

Yes, betul, memang akan tune sampai tahap maximum potential engine tu. Tak silap admin takde cutoff speed pun.

Oh yeke, kalau macam tu melepas lah nak tengok Civic polis kat jalan. Simpan je buat apa kan. Rugi lah.

Haaa.. jangan takut kalau tak buat salah. Kalau speeding tengah highway tu silap-silap kena kejar dengan Civic polis baru tahu.

 

Baca: “Nak jadi polis ke penagih?” – 14 Pegawai Ponteng Kerja, Enjoy Parti Ketum Dekat Shah Alam

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.