in

“Wow besarnya!” – Selepas Diconteng, Ini Draft Terbaharu Pelukis Mural Negara

4Mural

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Mungkin masih segar dalam ingatan korang peristiwa mural yang diconteng oleh orang yang tak bertanggunjawab di Shah Alam beberapa minggu lepas. Walaupun semua orang marah dan geram kepada si pelaku yang tidak bertanggungjawab tu, pelukis mural itu @miealimural93 tidak menyimpan dendam.



Kesabaran beliau akhirnya berhasil selepas diberi peluang untuk melukis mural di sebuah bangunan tinggi. Korang boleh tengok tweet beliau sendiri kat bawah ni.

Screenshot 2020 08 22 At 4.54.30 Pm Screenshot 2020 08 22 At 4.54.41 Pm

 

Wow besarnya!

Perghh admin tengok draft ni pun dah rasa lain macam, besar betul. Harap takde lah orang yang tak bertanggungjawab conteng mural ni bila dah siap.

Screenshot 2020 08 22 At 4.55.37 PmBetul, harap ada lah CCTV. Kalau jadi lagi benda-benda macam tu, sekurang-kurangnya kita tahu siapa yang buat.

Screenshot 2020 08 22 At 4.56.30 PmHaa tinggi-tinggi macam tu kalau ada orang nak conteng lagi tak tahu lah nak kata apa. Jangan lah conteng-conteng ni. Vandalisme tu.

Screenshot 2020 08 22 At 4.56.43 PmAdmin pun tabik siapa yang boleh lukis besar-besar ni. Admin takat lukis paling besar pun dekat manila kad je. Tu pun entah apa-apa jadinya.

 

Baca: “Kami tak pernah serik untuk berkarya” – Pelukis Mural Akui Kecewa Tapi Tak Pernah Putus Asa

Screenshot 2020 08 22 At 5.02.02 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.