[VIDEO] Lelaki Hampir Maut Terjatuh Semasa Panjat Rock Climbing

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bukan semua boleh dan mampu nak main sukan-sukan yang melibatkan ketinggian ni. Boleh meremang bulu roma bila tengok orang lain selamba main benda-benda ni dari aras tinggi.

Antara mainan yang melibatkan ketinggian ni ialah rock climbing. Nampak best dan rasa selamat sebab ada safety gear semua. Tapi malang tak berbau sebab apa sahaja boleh berlaku walaupun dah pakai peralatan keselamatan.

Sumber: Facebook

Menurut Bastille Post, recently, ada kes yang berlaku dekat salah sebuah tempat main rock climbing dekat Yiwu, Zhejiang, China. Kalau korang tengok video tu, memang ngeri habis weh. 

Menurut Newsflare, mangsa merupakan pekerja di situ yang sedang check peralatan memanjat rock climbing. Dah habis check, dia pun nak turun, tapi katanya ada something wrong dengan equipment yang dia pakai and terus jatuh.

Jurucakap pusat permainan rock climbing tu bagitahu yang staf dia tu panjat kira-kira pukul 6 petang tanpa memakai safety gear dengan baik dan menyebabkan punca utama accident tu jadi. Masa dia jatuh pulak, terkena dekat staf yang jaga kat bawah. Nasib baik dia ok.

Sumber: Facebook

Tapi, mujurlah mangsa masih hidup. Walaupun dah jatuh dari ketinggian bangunan empat tingkat, dia still selamat dan stabil serta kini berada di hospital. Kalau nak tau, dia mengalami kecederaan patah tulang. Tempat main tu pun dipaksa tutup disebabkan hal ni. Sementara tu, tak pasti if keluarga mangsa ada saman ke atau minta pampasan dari pusat rock climbing ni.

Aduh! Lagi seram nak main benda-benda tinggi ni.

Baca: Nak Berselfie Bak Spiderman, Pelajar Malaysia Maut Jatuh Balkoni di Taiwan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Amalina Zainal

Seorang yang optimis dan teliti serta berkemahiran dalam berkomunikasi; boleh bekerja dalam pasukan, berfikiran terbuka dan seorang yang menepati masa.