in

“Terbakar pun boleh senyum” – Lelaki Ini Masih Tenang Walaupun Vespa Miliknya Hampir Rentung Dijilat Api

1Moto

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap orang mesti ada benda yang kita sayang kan? Tak kira lah kecil atau besar, kalau dah namanya benda yang kita sayang, mesti kita akan jaga elok-elok.



Ada satu tweet yang admin nak share pasal kejadian barang yang disayang musnah. Dalam tweet yang dikongsi oleh @ali_surabayaa, ada seorang lelaki dengan tenangnya bergambar di hadapan motosikalnya yang terbakar. Korang tengok lah tweet kat bawah ni.

Screen Shot 2020 06 13 At 12.01.36 Pm Screen Shot 2020 06 13 At 12.01.51 Pm Screen Shot 2020 06 13 At 12.02.00 Pm

 

Kekal Tenang

Admin tengok gambar kat atas ni terasa sebak jugak lah. Kalau benda macam ni jadi kat admin, tak tahu lah admin nak handle macam mana. Menangis tak berlagu lah jawabnya.

Screen Shot 2020 06 13 At 12.02.59 PmMungkin lelaki nampak kuat kat luar, tapi kalau balik bilik tu mesti menangis sambil scroll gambar kenangan bersama moto tu.

Screen Shot 2020 06 13 At 12.03.46 PmBetul tenang sampai boleh ambil gambar kenangan terakhir tu. Kalau gelabah tu memang dan lari tak cukup tanah cari air dan call bomba. Tenang is good!

Screen Shot 2020 06 13 At 12.04.24 PmVespa klasik tu. Kalau terbakar atau musnah sebab apa sekalipun memang akan menangis weh. Dah susah nak dapat Vespa klasik macam tu.

 

Baca: “Main buka je” – Penunggang Motosikal Tergolek Lepas Terlanggar Pintu Kereta Ni Sebab..

Screen Shot 2020 06 13 At 12.05.09 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.