in ,

“Terbaik lah frontliners” – Sambut Hari Jadi Pesakit, Frontliners Dapat Pujian Netizen

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pandemik Covid-19 telah menyerang dunia dari awal tahun sehinggalah ke hari ini. Banyak aktiviti yang dirancang oleh orang ramai terpaksa dibatalkan, termasuklah sambutan hari jadi.


Walaupun mass gathering dilarang sama sekali, sambutan kecil-kecilan tetap dijalankan. Tular di media sosial sambutan hari jadi seorang pesakit disambut secara surprise oleh frontliners di salah satu pusat kuarantin di Lembah Klang. Lihat video oleh @littlekia_ dibawah untuk video sambutan hari jadinya yang disambut oleh frontliners.

 

Meriah gak tu

Pertama sekali admin mewakili Lobak Merah mengucapkan Selamat Hari Lahir! Terima kasih kepada frontliners kita yang sanggup buat surprise birthday kat awak. Sapa je yang tak suka surprise time birthday kan?

Wah kek dapat, menyanyi siap dengan gitar pun dapat, hadiah pun dapat weh. Memang best lah sambut birthday macam ni, takdelah sendu sambut sorang-sorang kan?

Ikut je arahan, kalau dorang suruh duduk diam-diam dalam bilik, duduk je dalam tu. Kalau dia suruh sambut birthday, sambut je sekali dengan dorang.

Terima kasih frontliners, bukan sahaja memastikan kita semua selamat, tapi berjaya juga buat orang lain tak sendu sambut birthday sorang-sorang. Terbaik lah frontliners!

 

Baca: “Inilah akhklak sebenar” – Terharu Dengar Ucapan Pelajar Tahfiz Sembuh COVID-19 Kepada Frontliners

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.