in

“Tak nak surrender tu!” – Cubaan Merompak Gagal, Penjenayah Jatuh Longkang Direjam Orang Ramai

1Perompak

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Dalam keadan dunia dilanda pandemik Covid-19 ni, ramai yang cari alternatif untuk menyara diri sendiri. Ada yang mula berniaga kecil-kecilan, dan ada juga yang membuat perkara terkutuk dan mencari jalan mudah untuk mencari duit dengan merompak.



Cakap pasal merompak ni, admin nak share satu video kejadian seorang perompak yang kantoi buat kerja. Lepas dah kantoi, perompak tu terjatuh dalam longkang, kemudian direjam oleh orang ramai. Kejadian yang berlaku di Indonesia tu korang boleh tengok dalam video @anthraxxxx kat bawah ni.

 

Tak nak surrender tu!

Memang liat betul perompak tu. Dah dalam longkang pun masih tak nak surrender. Lagi diacukan parang walaupun kena rejam dengan orang ramai. Berani betul.

Screenshot 2020 12 20 At 11.19.46 AmBoleh jadi gak sebab kita tak tahu berapa ramai mangsa yang dia dah rompak. Keadaan mangsa selepas dirompak pun kita tak tahu. Mungkin itu balasan untuk dia.

Screenshot 2020 12 20 At 11.19.57 AmBahaya sungguh perompak macam ni. Dah lah dia bersenjata. Nasib baik jatuh longkang, kalau terlepas tu mau dilibas semua orang dengan parang tu.

Screenshot 2020 12 20 At 11.20.14 AmAdmin pun pelik gak kenapa dia taknak surrender. Berani betul nak lawan walaupun dah terperangkap dalam longkang. Harap tak ada yang cedera lah dalam kejadian ni ye. 

 

Baca: [VIDEO] Pakai Mask & Hand Sanitizer Sebelum Merompak Kedai Emas, Kumpulan Perompak Ini Tarik Perhatian Netizen

Screenshot 2020 12 20 At 11.21.23 Am

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.