in

“Tak hormat keluarga arwah langsung”- Melampau! Ejen Insurans Jadikan Kematian Abam Bocey ‘Modal’ Jual Produk

Featured 19

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semalam ramai yang berduka dan terkesan dengan berita pemergian pelawak terkenal iaitu Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32 tahun atau lebih dikenali dengan panggilan Abam Bocey.



Ramai yang memberi penghormatan terakhir dan menziarahi arwah di kediamannya malah turut serta pada upacara pengebumian abam.

Namun sedang ramai yang sedih dengan pemergian abam, ada pihak yang cuba mengambil kesempatan demi keuntungan peribadi.

 

Sejurus lepas saya share kisah arwah abam bocey, ramai yang PM saya tanya ‘dia ada takaful x’, ‘dia amek hibah tak’…

Wanita ini di facebooknya ada berkongsi kekecewannya selepas melihat ramai pihak khususnya ejen insurans yang jadikan kematian Abam Bocey sebagai modal untuk lariskan insurans.

1 13
Sumber: facebook

Disini penulis sertakan antara posting-posting di facebook yang jadikan kisah kematian abam bocey sebagai ‘modal’ atau ‘tarikan’ untuk mereka tarik pelanggan.

*Tapi nama tu penulis blurr kan lah yer

 

84538189 1100439730298692 4334821203777683456 O
Sumber: facebook
84950709 1100439453632053 8454628390438174720 O
Sumber: facebook
84973627 1100439590298706 2354484944065003520 O
Sumber: facebook
85115037 1100439653632033 1707948828209971200 O
Sumber: facebook
84411157 1100439523632046 6588859876540153856 O
Sumber: facebook

Rata-rata netizen jelas kecewa dan marah dengan pihak yang tidak ada sensitiviti di saat keluarga arwah sedang berduka.

“So rude. Langsung tak jaga sensitiviti keluarga si mati…”

“Teruk betul diorg ni..di saat keluarga arwah masih menangisi pemergian,bleh plk buat mcm ni..”

“Melampau nyer… Blh saman x?”

 

Al fatihah untuk abam bocey dan takziah buat keluarga arwah

Baca : Ramai orang sayang kau bam-[FOTO] Berpusu-pusu Orang Ziarah  Beri Penghormatan Terakhir Buat Abam Bocey

Featured 16

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.