in

“Semoga dapat hidayah” – Hormat Al-Quran Sebelum Mencuri, Netizen Doakan Pencuri Ini Bertaubat

1Pencuri

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Dalam sesuatu keadaan yang mendesak, kita sanggup melakukan apa saja. Ada yang sampai sanggup mencuri demi meneruskan kelangsungan hidup.



Ada satu video di Twitter yang melibatkan seorang pencuri sedang ‘buat kerja’ dirakam dalam CCTV kedai. Dalam video tersebut, pencuri berkenaan sempat mencium Al-Quran sebelum mencuri duit dari mesin cashier. Korang boleh tengok video yang dikongsi oleh @TweetAtok kat bawah ni.

 

Semoga dapat hidayah

Admin tak pasti kejadian ini berlaku di mana. Tapi apa pun jua kesusahan yang kita hadapi, janganlah sampai mencuri.

Screenshot 2020 12 27 At 12.13.16 PmBetul, sebab tu dia hormat Quran tu. Tapi apa pun niat kita, tetap tak menghalang kita melakukan sesuatu perkara, contohnya mencuri.

Screenshot 2020 12 27 At 12.13.35 PmKita tak tahu keadaan orang lain macam mana. Mungkin keadaan memaksa. Perbuatan mencuri tu tetap salah ye, jangan ikut pulak.

Screenshot 2020 12 27 At 12.13.52 PmScreenshot 2020 12 27 At 12.15.08 PmSemoga Allah SWT membuka pintu hatinya untuk bertaubat dan meninggalkan perkara tersebut. Masih ada iman dalam hati tu, sebab tu dia cium tanda hormat dan letak tepi elok-elok.

 

Baca: “Teringat dia khatam Al- Quran Ramadhan Lalu” – Netizen Kecewa Tengok Cara Nora Berpakaian, Harap Lebih Tertutup

Screenshot 2020 12 27 At 12.15.22 Pm

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.