“Saintis German America pecah kepala fikir ubat apa”- Puak-puak Produk Timbang Kilo CLAIM Produk Mereka Penawar Covid-19

Sekarang ni saintis masih lagi bertungkus lumus mencari vaksin kepada wabak coronavirus atau Covid-19.

Meskipun ada yang mengatakan mereka berjaya menghasilkan vaksin tersebut, namun hasilnya belum muktamad selagi ia tidak terbukti melawan virus tersebut.

Namun baru-baru ini di media sosial, ada netizen berkongsi posting di facebook mengenai golongan ‘produk timbang kilo’ (katanya) yang dakwa produk mereka boleh menyembuhkan Covid-19.

Ini betul-betul wow guys!

 

“Buleh2 kat puak2 produk timbang kilo produk sampah juga jadi penawar…”

 

Yang mengejutkan dalam posting tersebut, ‘mereka’ mendakwa produk tersebut boleh menyembuhkan Covid-19 dalam masa 8 hari sahaja.

Bagaimana? Hanya dengan mengamalkan minum produk tersebut sahaja.

 

 

Rata-rata netizen kecewa dengan golongan ini yang mengambil kesempatan diatas kegusaran orang ramai berhubung wabak Covid-19.

Ini antara komen-komen netizen.

 

Korang rasa macam mana?

Baca : “Dah bank in lepastu block orang”  Careful Guys, Ini Senarai Scammer Curi Duit Cakap Jual Face Mask

 

 

 

 

Sumber: facebook
Sumber: facebook
Sumber: facebook
Sumber: facebook
Sumber: facebook
Sumber: facebook

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.