in

“Rumah sekarang mahal tapi..” – [VIDEO] Lelaki Tunjuk Kualiti Tembok Rumah, Tendang 2 Kali Dah Pecah

Ft Lelaki Demo Pecah Dinding Rumah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Seringkali kita dimomokkan bahawa anak muda kini patut membeli rumah, ini kerana harga rumah kini makin lama makin mahal.



Namun begitu, perkara ini membuatkan netizen tertanya-tanya samada adakah berbaloi jika kita memiliki rumah dengan harga yang mahal selepas menonton video dari TikTok ini.

 

Rumah sekarang mahal tapi puas hati tak dengan kualitinya?

Video itu memperlihatkan seorang lelaki menendang tembok, dan kelihatan tembok itu pecah dengan hanya satu tendangan, kali kedua, tembok tersebut pecah dan jatuh.

416.9K jumlah tontonan dalam masa 14 jam ia dikongsikan dan mengundang pelbagai reaksi netizen dan meraih lebih daripada 500 jumlah perkongsian.

@irfarhanhusin

Rumah sekarang mahal tapi puas hati tak dgn kualitinya? #irfarhanhusin #tiktokmalaysia #fypシ #viral

♬ original sound – 🔰MR_MZCA🔰 – Naem_OfficiaL✔️

Ada yang sama turut mempertikaikan dan ada yang anggap ia sebagai satu perkara lucu. Namun begitu, ada juga yang bimbang jika ia dilihat pencuri apatah lagi jika berlaku sebarang kemalangan.

Lelaki Demo Pecah Dinding Rumah Lelaki Demo Pecah Dinding Rumah 2 Lelaki Demo Pecah Dinding Rumah 3 Lelaki Demo Pecah Dinding Rumah 4 Lelaki Demo Pecah Dinding Rumah 5 Lelaki Demo Pecah Dinding Rumah 6

Ada juga netizen menyatakan bahawa perumahan zaman sekarang jarang menggunakan batu bata untuk membina rumah, tetapi menggunakan panel IBS dimana kos lebih murah. Untuk fahaman lebih lanjut, boleh baca penerangan daripada individu yang dikenali sebagai Nazmi Ismail.

Tapi takkan lah sampai senang macam tu sekali kalau pakai IBS sekalipun? Hurmm, tapikan kalau korang perhatikan betul-betul, dinding tu macam dah retak dari awal, mungkin dah susun dulu?

Atau mungkin kualiti macam tu? Atau mungkin juga dinding itu retak dari awal dan iatu sebablah mudah pecah bila ditendang?

Baca : Tembok Rumah Baru Roboh ‘Dihentam’ Pemandu Mabuk, Azad Jasmin Naik Angin Siap Bawa Kuali 

Fi Azad

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.