in ,

Pelajar Kolej Vokasional Pahang Ditikam Perompak dan Ditinggalkan Tepi Jalan Di Kuantan

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Nampaknya makin nekad orang sekarang melakukan jenayah. Baru-baru ini, seorang lelaki telah ditikam di perut oleh dua orang perompak di Jalan Pintasan-Kuantan, Gebeng dekat Balok semalam.


Mangsa yang berusia 23 tahun merupakan pelajar institut latihan industri dikatakan sedang berjalan seorang diri ke gerai makanan apabila dia diserang dua lelaki bermotosikal, lapor NST.

Gambar hiasan – Sumber: Tahu Berita

Suspek pada mulanya berpura-pura bertanyakan arah kepada mangsa sebelum mengeluarkan sebilah pisau dan menggertak mangsa untuk menyerahkan barang kepunyaannya. Walau bagaimanapun, mangsa bertindak untuk melawan dan telah ditikam suspek.

Sumber: NST

Suspek telah merampas telefon milik mangsa berserta dompet dan meninggalkan mangsa terbaring berlumuran darah di situ. Kesiannya…

Namun nasib baiklah mangsa ditemui seorang pejalan kaki yang seterusnya membawa dia ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) di Kuantan. Syukurlah!

Pun begitu menurut pihak polis, kedua-dua suspek masih dalam buruan dan mereka dipercayai masih berada di sekitar bandar tersebut.

Kalau dah malam tu, eloklah keluar berdua, bertiga atau berkumpulan. Bahaya keluar seorang diri. Ada saja yang memerhati dan tunggu nak ambil kesempatan tau.

Baca: Dua Lelaki Ragut Gadis di Cheras Berjaya Ditangkap Selepas Merempuh Kereta Ketika Cuba Larikan Diri 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.