in

“Nak duit?” – [VIDEO] Rumah Kena Pecah Masuk, Tapi Ramai Puji Tindakan Wanita Pada Penyamun Ini

Fi P

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau korang ada perasan, baru-baru ini viral di media sosial apabila seorang wanita ini berdepan situasi cemas selepas rumahnya dipecah masuk oleh individu tak bertanggungjawab. Apabila dilihat, barangan di rumahnya semua sudah bersepah di merata tempat.



 

Masuk dari siling rumah

Menerusi perkongsian oleh Zaneth Natasha ini, dia menunjukkan penyamun tersebut masuk daripada siling rumahnya. Dia juga yakin bahawa pelaku itu seorang dewasa selepas dilihat pada tapak kaki yang melekat pada dinding rumahnya.

Tak cukup dengan itu, peti sejuk di rumahnya juga turut dipercayai hampir dicuri setelah suis nya dimatikan oleh individu tersebut. Tapi ia tak berjaya, sebab pintu pagar besi di bahagian dapur itu berkunci.

@mamayayahumarsoleh

Rumah mama kena pecah masuk

♬ original sound – zanethnasha – zanethnasha

 

Dapat tangkap penyamun, tak hukum tapi….

Dalam postingnya yang lain, Natasha memuat naik video menunjukkan pelaku tersebut berjaya ditangkap oleh jirannya. Dia meluahkan rasa syukur walaupun jirannya berbeza bangsa, namun tetap menjaga dan prihatin terhadap yang lain.

Selain itu, Natasha memberitu bahawa dia dan keluarga memaafkan tindakan dilakukan lelaki tersebut.

Namun apa yang menarik perhatian ramai, wanita tersebut tidak menghukum pesalah itu malah memberikannya upah dengan menyuruh dia untuk bekerja memotong rumput dan semak di tepi rumahnya.

“Aku and family maafkan dia. Sebab kita tau waktu2 skrg ramai orang susah. So aku tawarkan kerja untuk dia.”

@mamayayahumarsoleh

Dapat tangkap hari yg sama juga.

♬ Biarlah Semua Berlalu – Willy Anggawinata

Tak cukup dengan itu, atas rasa prihatin sesama manusia Natasha turut membuatkan air untuk diminum oleh penyamun tersebut. Walaupun pada mulanya menolak sebab tangannya kotor, lelaki tersebut tetap minum selepas diberikan padanya.

Natasha turut berkongsikan hasil kerja lelaki tersebut, dan ternyata dia berpuas hati selepas semua rumput dibersihkan.

 

“Banyak org takde kerja dah. Terdesak”

Video terakhir pula wanita tersebut mengingatkan kepada orang ramai, walaupun tindakan lelaki tersebut ternyata salah mungkin ada sebab dia buat begitu.

Natasha turut memberitahu bahawa dengan situasi pandemik kini, ramai yang terpaksa mengambil jalan singkat.

@mamayayahumarsoleh

We should support each other😊

♬ колыбельная – Rauf & Faik

 

“Dia akan ingat sampai bila-bila”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen tersentuh dengan tindakan Natasha ini. Ramai yang mengatakan bahawa perkara sebegini perlu dijadikan contoh oleh orang lain di luar sana.

Reak P 1 Edit

Reak P 2 Edit

Reak P 3 Edit

Reak P 4 Edit

Kita doa sama-sama supaya pandemik ini cepat pergi, dan orang ramai boleh mencari rezeki seperti biasa. Amin

 

Baca : “Humanity restored” – Ramai Terjejas Sebab PKP, Keluarga Di Shah Alam Kongsi Rezeki Bagi Barang Dapur Secara Percuma

P 1

Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.