in ,

“Mcm mana bunyi ular?” – Ular Tedung Buat Bunyi Seperti Ayam Sebelum Ditangkap?

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap kali nampak ular mesti kita rasa takut dan geli kan? Tapi ada juga tu yang sanggup bela ular. Untuk korang yang bela ular tu, admin nak tanya, macam mana bunyi ular?


Kalau korang dah tahu bunyi ular macam mana, cuba buat sikit. Tapi korang pernah tahu tak ada bunyi ular macam bunyi ayam? Haa.. admin pun pelik gak. Tapi korang boleh tengok berita dari @501Awani kat bawah ni pasal bunyi ular macam ayam tu.

 

Macam mana bunyi ular?

Admin masih tertanya-tanya macam mana bunyi yang ular tu buat sampai orang dengar macam bunyi ayam. Bahaya gak kita cari belakang almari ingatkan ayam tapi yang jumpa ular.

Kalau admin pun terus lari weh. Risau jadi apa-apa. Sekali dia ngap kucing kita habis putih mata weh.

Oh yeke. Baru tahu. Dulu time masuk hutan, ingatkan bunyi ayam tu dari ayam hutan. Rupanya dari bunyi ular. Alaa takut pulak nak masuk hutan lepas ni.

Kena tukar skrip lah lepas ni. Bunyi ‘hisss’ tu kena tukar kepada bunyi ayam. Kesian pulak ayam kena kongsi bunyi dengan ular. 

 

Baca: “Mcm pegang handbag” – Netizen Tabik Pasangan JPAM Ini Tangkap Ular Sewaktu Dalam Perjalanan Untuk Bertugas

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.