in

“Mcm pegang handbag” – Netizen Tabik Pasangan JPAM Ini Tangkap Ular Sewaktu Dalam Perjalanan Untuk Bertugas

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kita mesti ada haiwan yang korang geli kan. Ada setengah orang tu geli dengan kucing, ada geli dengan katak dan ada juga yang geli dengan ular.


Kali ni admin nak share pasal orang yang berani tangkap ular. Kisah tangkap ular kali ni lain sikit sebab melibatkan pasangan suami isteri dari JPAM. Cuba korang tengok tweet yang dikongsi oleh @redzuanNewsMPB kat bawah ni.

 

Relaks je pegang

Pergh admin memang respek lah akak tu. Admin kalau nampak haiwan tak berkaki tu tepi jalan memang admin lari dulu, lepas tu baru call Bomba atau JPAM untuk settlekan. Tapi dorang ni memang dah dilatih macam tu kan, memang slumber je lah tangkap macam tu.

Iyelah, kalau sekali tengok macam relaks je pegang handbang dekat tepi jalan tu. Dah tenung lama-lama baru perasan ular.

Haa… mungkin suami dia serahkan pada yang pakar. Iyelah bukan sebarang orang boleh pegang ular kan. Takpun suami dia pegi amik guni ke apa. Husnuzon je lah.

Oh ye lah. Admin tengok sekali lagi baru perasan. Ingat dia biar macam tu je. Rupanya ada pijak hujung dia rupanya. Baru takleh gerak.

 

Baca: “Durian geli pula” – Tentera USA Minum Darah Ular & Makan Biawak Sebagai Latihan Dalam Hutan

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.