“Mayat jumpa dalam longkang, kesan air mani masih ada pada kemaluan”- Peguam Kongsi Kisah ‘Sedih’ Dari Mahkamah

Hati mak ayah mana yang tak luluh bila anak keluar rumah pagi-pagi dengan penuh gembira tapi bila petang dapat perkhabaran anak dah pergi buat selama-lamanya.

Namun inilah hakikat yang perlu diterima dalam persekitaran kini yang nampaknya semakin ‘mengganas’ dan penuh ‘misteri’.

Macam kisah yang dikongsikan peguambela dan peguamcara ni di twitter, mengenai salah satu kes dari kamar mahkamah yang cukup menyedihkan.

 

“Hancurnya hati mak dan ayah bila pagi tu anak keluar rumah macam biasa, happy-happy je dan petangnya mak ayah diberitahu anak mereka dah meninggal dunia…”

Sumber: Twitter

 

“Bila mayat si mati di angkat, baru air longkang tu mengalir laju…”

Sumber: Twitter

 

“Tak cukup dengan tu, pelaku turut merogol si mati. Banyak kesan luka pada bahagian kemaluan si mati yang cedera tu konsisten disebabkan oleh kemaluan lelaki…”

Sumber: Twitter

 

“Mahkamah jatuhkan hukuman gantung sampai mati untuk perbuatan bunuh dan hukuman penjara 20 tahun, 15 sebatan untuk kesalahan merogol si mati…”

Sumber: Borneo Today
Sumber: Twitter

 

So lepas ni jangan lah marah atau membenci setiap kali parents kita tanya nak pergi mana, keluar dengan siapa, nak buat apa dan sebagainya. Dorang sebenarnya risau sebab sekarang ni kat mana-mana pun dah ‘tak selamat’

Baca : Diheret dan dirogol bergilir-gilir dalam kebun pisang sebelum disamun- Peguam Kongsi Kisah Paling Tragik  Emosi Dikendalikannya

 

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.