“Diheret dan dirogol bergilir-gilir dalam kebun pisang sebelum disamun”- Peguam Kongsi Kisah Paling Tragik & Emosi Dikendalikannya

Setiap hari ada sahaja berita di dada-dada akhbar, kaca televisyen mahupun di media sosial mengenai berita rogol, samun atau jenayah lain yang berlaku di negara ini.

Meskipun negara ini mempunyai undang-undang yang tersendiri, kes-kes jenayah sebegini tetap juga berlaku.

Seperti kisah yang dikongsikan peguam wanita ini di twitter, mengenai kes paling tragis dan emosi yang pernah dikendalikannya dan membuatkan dia teringat-ingat sehingga ke hari ini.

 

“Mangsa masih sangat muda, di bogelkan dan di rogol bergilir-gilir sebelum dia di samun pulak segala duit dan sebentuk cincin di tangannya…”

Sumber: blog

 

“Mangsa mengambil masa 4 hari untuk beri keterangan penuh tentang kejadian. Banyak kali perbicaraan terpaksa di hentikan. Mangsa akan meminta masa bertenang namun tidak sekalipun mangsa menitiskan air mata…”

Sumber: twitter

 

“Pesanan saya, wanita tak kira di mana-mana kena selalu berhati-hati…”

Sumber: twitter

 

Baca : Diorang buang mayat abang aku dalam lombong Bunuh Semata-Mata Nak Curi Handphone  Dompet

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.