Lelaki Pandu Pulang Ferrari Baru Dibeli, Kemalangan Hingga Terbakar Keseluruhan Kereta

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Siapa sahaja yang tidak gembira apabila kita berjaya mendapatkan sesuatu yang kita idamkan. Namun, seorang lelaki bernasib malang sebaik sahaja berjaya membeli sebuah kereta mewah.

Menurut CNN, seorang pemandu dari United Kingdom ditimpa kemalangan di lebuh raya selepas Ferrari yang dipandunya terbabas menyebabkan kereta mewah tersebut hangus terbakar dijilat api. 

Sumber: Facebook

Lebih membuatkan lelaki itu terkilan adalah kerana dia baru sahaja mendapatkan kereta itu satu jam sebelum insiden malang tersebut berlaku.

“Itu kereta Ferrari. Saya baru saja mendapatkannya satu jam yang lalu.”

Satu perkongsian di Facebook menunjukkan keadaan kereta itu selepas kemalangan berlaku. Menurut perkongsian tersebut, kereta itu dikenalpasti jenis Ferrari 430 Scuderia yang bernilai 200,000 Pounds (RM1,130,611.69).

Sumber: Rapid Cars
Sumber: Rapid Cars

Lelaki yang identitinya tidak didedahkan itu bagaimanapun tidak mengalami kecederaan serius. Dia berjaya keluar dari kereta itu dan mengalami lebam serta kesan kecederaan ringan.

Meskipun kereta mewah keluaran Itali itu dikenali dengan kelajuannya, tetapi menurut Polis South Yorkshire, punca kemalangan tersebut berlaku bukanlah disebabkan kelajuan.

Sumber: autoblog

Punca kemalangan bagaimanapun tidak dinyatakan namun polis mengeluarkan kenyataan bahawa keadaan jalan ketika itu licin.

Alahai, malangnya nasib. Nasib pemandu takde apa-apa.

Baca: Tayar Kereta Baru Dibeli Meletup Menyebabkan Ibu dan Bayi 7 Bulan Maut Dalam Kemalangan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!