in

“Jangan salahkan kalau besok jadi batu” – Terkedu! Anak Suruh Mak Rakamkan Video Dia Tengah Bergelek Main Tiktok?

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

“Jangan salahkan kalau besok jadi batu” – Terkedu! Anak Suruh Mak Rakamkan Video Dia Tengah Bergelek Main Tiktok?

 
 
00:00 /
 
1X
 

Kalau korang dah jadi ibu, korang nak tak tengok anak bergelek di khalayak umum sampai main TikTok kat depan mata. Tengok orang lain buat pun tak suka kan? Bukan semua pengguna tapi segelintir yang pakai buat benda tak senonoh dengan apps tu.


Bukanlah nak mempertikaikan, tapi bila melihat karenah si ibu ‘melayan’ anak bergelek di khalayak umum tu membuatkan ramai netizen pelik dengan mereka anak beranak ni.

 

Main Tiktok?

Difahamkan video yang tengah viral di Twitter ini di Indonesia dan meraih lebih daripada 5,000 jumlah retweets sejak ia dimuatnaik pada 2 hari lepas.

Dalam rakaman tersebut dilihat budak kecil tengah bergelek sambil dirakam oleh wanita dewasa. Ada netizen anggap bahawa budak tu tengah main TikTok.

Macam-macam reaksi daripada netizen, ada yang rasa lawak, ada yang terkejut dan kebanyakannya mengecam mereka. Paling banyak si budak kecil tu sebab orang anggap dia derhaka.

 

Jangan salahkan kalau besok jadi batu – Netizen

Ada juga yang cuba husnuzon mengatakan bahawa ‘si anak’ ni nak buat ujibakat. Mungkin lah. Dalam komen netizen, ramai yang memaki hamun si kecil, ada juga yang blame emaknya sebab turuti kehendak anak buat perangai tak senonoh.

Bagaimanapun, tak pasti samada mereka anak beranak atau adik beradik atau orang luar, jadi kita usahlah jatuh hukum cepat sangat hanya jadikan peringatan untuk jaga batas kalau ada di tempat awam.

Malah, kalau nak beraksi sekalipun beragak-agak lah. Tak pasal-pasal timbul fitnah.

 

Baca : “Kau ingat raja main TikTok ke?” – Setia Dengan ‘Putera Nigeria’, Awek Utara Ditahan Cuba Bawa Masuk Syabu Ke Jepun

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.