“Jangan click link bukan-bukan, especially yang porn ads” – 5 Step Mudah Nak Buang ‘Iklan Kotor’ Kat PC

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Pernah tak korang dok sibuk-sibuk buat kerja kat office, tiba-tiba ada keluar iklan yang ‘bukan-bukan’ dekat sudut bawah kanan skrin korang?

Naya kalau korang tengah buat presentation masa meeting tiba-tiba terpampang kat skrin besar iklan-iklan macam ni, tak pun orang yang lalu lalang kat belakang korang nampak benda tu. Aduii malu siot.

 

Contoh Iklan

Sumber : Twitter

Kat atas ni contoh-contoh iklan yang keluar, mungkin ada yang tak kena tapi kalau pc/laptop korang dah kena macam ni, boleh ikut cara yang @kimmohito ajar.

 

1. Mula-mula. Korang buka Google chrome. Settings>

 

2. Site Setting>

 

3. Klik Ads. Pastikan button ni off, untuk block iklan yang bukan-bukan.

 

4. Lepastu pergi dekat All sites> Click mana-mana link yang korang rasa suspicious.

 

5. Clear & reset

Kalau nak cari satu-satu susah, tunggu je sampai next time kalau keluar notification daripada site tu dekat phone korang Tap “Site Settings” dekat notification tu. Macam biasa, Clear & Reset”

Pengajaran, kalau ada surf mana-mana website, cuba jangan sewenang-wenangnya klik pada pautan rambang ataupun ads yang diaorang papaprkan tu. Lepastu kalau boleh jangan lah surf website bukan-bukan, biasanya ads macam ni keluar kat website macam tu.

 

Baca : Eksekutif Senior HDC Kongsi Cara Kesan Bahan Bubble Tea Halal Atau Tak

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.