in

“Itu bukan touch screen” – Netizen Senyum Tengok Adik ‘Innocent’ Ni Cuba Guna Peti Surat

Pos

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bila last korang ke pejabat pos bukan untuk renew lesen, keluar ASB, bayar bil atau guna perkhidmatan poslaju? Agak-agak korang ingat lagi tak bila last korang pegi pejabat pos untuk pos surat. Ya surat biasa yang kena ada setem tu.



Itulah yang adik ni cuba lakukan. Dia cuba nak pos surat guna cara oldskool. Dengan bantuan ibunya (mungkin) akhirnya dia berjaya pos surat tu jugak. Tapi struggle sikit lah. Cuba korang tengok video yang dikongsi oleh @bumilangit ni

Bukan touchscreen

Dalam dunia yang serba moden ni, banyak benda dan urusan kita dimudahkan oleh teknologi. Walaupun sistem pos telah dimodenkan, tapi peti surat tu masih sama. Tak ada touchscreen ni, dik oi.

Screen Shot 2019 04 28 At 12.23.12 PmKami pun dah lama tak pos surat macam ni. Sekarang guna email je. Lebih cepat dan menjimatkan penggunaan kertas. Gitu

Screen Shot 2019 04 28 At 11.47.24 AmWah at least ingat lagi bila last pos surat guna benda tu. Kami pun tak pasti bila last guna benda alah tu.

Screen Shot 2019 04 28 At 11.47.59 AmMemang lah tak touch screen. Dah benda tu dibuat dari besi padu. Tapi kalau tengok reply orang yang dekat bawah tu pun agak merisaukan gak lah generasi akan datang ni macam mana nanti. Mesti diaorang ingat kita duduk zaman batu, sebab takde touchscreen

Screen Shot 2019 04 28 At 11.48.20 AmTakpa-takpa. Dimaafkan. Manusia memang melakukan kesilapan. Cuba lagi ye, dik!

 

Harap-harap peti surat merah tu akan kekal relevan sampai bila-bila. Biar anak cucu kita semua tahu betapa pentingnya benda alah tu sebagai medium perhubungan suatu masa dulu. Semoga peti surat merah kekal sepanjang zaman, tak lapuk di hujan, tak lekang dek panas. 

 

Baca: “Lately memang barai service dia..” – Pengguna Luah Kecewa Dengan Servis Syarikat Delivery Baru Ini

Screen Shot 2019 04 28 At 12.45.46 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.