in

“Ingat sweet ke?” – Gambar Raya Sambil ‘Ramas’ Punggung Pasangan Jadi Trending Di Twitter

Featured Image 18

Pada hari raya, mesti ramai yang upload gambar bersama pasangan dan keluarga kan. Siap kongsikan gambar OOTD raya masing-masing, memang cantik-cantik belaka.

Setiap kali menyambut hari raya, mesti akan trending dekat twitter dengan #raya2020. Namun, kali ini ada satu trending baharu yang digelar #picitchallenge muncul di twitter buat orang ramai kurang senang.

Baru-baru ini terdapat kumpulan netizen yang dikatakan melampaui batas bila mereka memuat naik beberapa keping gambar yang menunjukkan si lelaki sedang meramas punggung pasangan.

Picit1

Picit2

Cikgu Mohd Fadli, telah meluahkan pandangannya tentang challenge ini di laman Facebook miliknya.

Picit3

Sudah tentu perkara ini sangat memalukan, perbuatan itu sepatutnya dianggap sebagai privacy tetapi mereka lakukan tanpa segan silu.

Seorang influencer turut berkongsi pandangannya berkaitan isu tersebut.

Picit4

Bila tulis sahaja #picitchallenge di ruangan search twitter, banyak komen berbaur kecaman dari netizen. Mana taknya, benda yang dorang buat ni sangat berpaling pada adat dan norma budaya kita.

Kesiannya hidup macam tu

Picit5

Tak reti jaga aib isteri

Picit7

 

Baca: “Masuk dalam mata anak” – Jiran Biadap Sembur Cecair Disinfeksi Setiap kali Frontliner Ni Pergi & Balik Kerja Sambil Hina ‘Virus’

Annotation 2020 05 28 132544

 

 

Sumber: Mstar
Sumber: Mstar
Sumber: Facebook
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter