“I Rasa You Tak Mental…You Cuma Bodoh Je”- Peminat Kpop Dikecam Netizen Bandingkan Dato Siti Dengan Artis Korea

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



“Who has done so much for music industry? RT for Namjoon. Like for Siti Nurhaliza.” Hahaha seriously? Biar betul akak ni nak bandingkan Penyanyi No.1 Negara dengan artis Korea? Negara pun dah lain kak, mesti la artis ni dah sumbangkan banyak dekat industri muzik negara mereka sendiri. 

Banding Dato Siti Nurhaliza dengan artis Korea

Sumber: Twitter

Viral di Twitter, habis semua peminat Dato Siti dan Namjoon marah apabila seorang netizen memuat naik tweet yang admin rasa tidak masuk di akal juga la. Netizen merasakan ketaksuban peminat Kpop yang seorang ni rasanya sudah melebih-lebih.

Aduhai kak… Minat Kpop pun jangan la sampai buat perbandingan macam ni. Yang minat Kpop pun admin rasa tak ada la ‘bijak’ sangat nak banding artis kesayangan diaorang dengan penyanyi negara kita sendiri. Ye dak?


Sumber: Twitter


Sumber: Twitter

Amboi, marah betul netizen-netizen ni. Sabar-sabar, mungkin akak ni hanya bergurau. Husnuzon ye semua! 


Sumber: Twitter

Tapi dalam banyak-banyak komen dari netizen. Admin tertarik dengan satu komen ni.


Sumber: Twitter

Ada keunikkan masing-masing

Betul kata netizen ni, setiap daripada artis ni ada mereka punya league sendiri dan kita sebagai peminat pun tak perlu untuk banding-bandingkan mana yang lagi baik atau bagus. Setiap artis ni mempunyai cara mereka tersendiri untuk sampaikan mesej dalam lagu mereka ni. Bukan nak nyanyi saja-saja.

Dato Siti ke, artis Korea ke, artis mat saleh ke, kita sebagai peminat, support je mana-mana artis kesukaan kita sendiri. Tak perlu buat benda tak sihat sampai nak bandingkan macam ni. Let’s spread positivity and love ok!

Baca: ‘Hangin’ Satu Badan Dilabel Bodoh, Peminat Tegar Kpop Ini Sanggup Tayang Result Cemerlang PMR & SPM

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Ismail

Seorang yang ‘Ambivert’ dan terlebih Ektrovert.