“Habislah kau” – Tak Sengaja Pecahkan Mangkuk Ibunya, ‘Nyawa’ Lelaki Ini Dalam Bahaya

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Setiap ibu dirumah mesti ada barang kegemaran atau harta paling bernilai dekat dapur. Selalunya harta paling bernilai dekat dapur ni boleh jadi pinggan, mangkuk atau tupperware. Jangan sesekali hilangkan, calarkan atau paling teruk, pecahkan.

Itulah kesilap lelaki ni bila dia terpecahkan mangkuk jenama Corell mak dia. Memang habislah lah kena berleter dengan mak dia nanti. Cuba korang tengok tweet dekat bawah ni.

 

Memang kena bebel lah ni

Begitulah yang terjadi kepada mangkuk Corell mak dia. Admin tak tahu apa nasib bro kita sorang ni. Tapi admin harap tak mak dia akan maafkan lah dia.

Fuhh nasib baik selamat. Admin kalau was-was memang tak masuk microwave pun. sanggup transfer ke pinggan atau tupperware untuk panaskan. Kalau pecah memang menjawab lah dengan mak admin. 

Itulah, memang hilang kepercayaan seorang ibu kepada anaknya lepas ni. Memang nampak macam dah settle, tapi dengan mak-mak ni kita kena ingat, benda macam tu dia takkan lupa, habis dia canang satu kampung dengan adik-beradik dia sekali. Benda viral pun tak kekal lama macam tu. 

Ini alasan yang boleh pakai. Dah kalau orang tu memang jenis takut cicak atau melatah bila terkejut, memang macam tu lah hasil dia. Nak buat maacam mana, benda dah pecah.

 

Baca: “Patutlah gebu” – Gadis Ini Kongsi Tips Ibunya Buat Cucur Untuk Netizen

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.