“Diaorang senyum & sopan dengan pelancong” – Bro Saddiq Sound Netizen Yang Bash Geng Motor Sebab Tak Pandai ‘Speaking’

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bila video pasal geng-geng motor ni layan pelancong ni viral, ramai betul netizen yang downgradekan diaorang ni.

Hanya kerana diaorang ni tak fasih berbahasa Inggeris dan menaiki motorsikal, diaorang kena kutuk ‘kaw-kaw’ kat Twitter.

 

 

Hanya disebabkan English tak bagus & pakai motor, diaorang mesti kena label “Mat Rempit” ke?. Diaorang senyum, bersapa dengan pelancong. Berbual. Ambil gambar sama-sama. Kat mana lagi nak dapatkan hospitaliti macam ni?”

Bagaimanapun, video tersebut telah dipadamkan oleh pemilik akaun Twitter kerana kena kecam oleh orang ramai termasuk Menteri Belia & Sukan, Syed Saddiq sendiri.

Majoriti dalam kalangan 8,000 orang yang retweets ni pun bengang dengan sikap orang Melayu yang suka cari salah orang.

Mungkin sebab tu lah kot video tu kena remove dengan tuan empunya badan.

 

Melayu dengan downgrade berpisah tiada – Netizen

Biarpun video tersebut telah di padam ke sumber asal, video ni makin menular di platform media sosial yang lain.

Diaorang bukannya buat apa-apa pada npun, pelik hal macam ni pun netizen sampai berbalah.

 

Baca: “Lepas ni kena belajar english” – Mat Rempit Tak Faham English Buat Netizen Bergaduh

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.