in ,

“Dalam Al-quran ada cakap dear” – Suami Orang ‘Pervert’ DM Gadis, Siap Petik Isu Agama Pulak Tu!

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebagai seorang suami, menjaga dan mendidik si isteri adalah salah satu tanggungjawab mereka. Mencintai hingga mati tanpa melukai hati isteri adalah sifat yang dikagumi.


Tapi berbeza dengan kisah kali ini mengenai seorang suami ‘pervert’ yang Dm seorang gadis di sosial media. Jika perkara ini diketahui oleh isterinya apakah perasaannya.

Lelaki mesti tengok perempuan

Kisah ini telah dikongsikan Qhaisha Natasha (21 tahun) , di Twitter tentang seorang lelaki yang difahamkan suami orang yang bertindak menegurnya di Instagram.

Baginya jika lelaki itu menegur secara umum tidak apa, tetapi…

 

Awak sepatutnya pandang isteri awak sahaja! – Qhaisha Natasha

Dalam Al-quran ada cakap dear

Ayat yang mengejutkan bagi Qhaisha apabila lelaki itu menyelitkan agama sebagai alasan menggalakkan lelaki ‘memandang’ wanita.

Bagi dia bila lelaki ini mengeluarkan statement  tersebut, lelaki itu tak ubah seperti penunggang agama.

 

Susulan itu, Qhaisha memaklumkan kepada Lobak Merah,  selepas dia viral kan perkara ini seorang warganet telah menegurnya dengan memberi informasi tentang lelaki itu.

 

Selepas perkara ini viral di twitter ramai netizen turut marah terutama bila lelaki tersebut menggunakan perkataan ‘Al-Quran’.

Tibeh main Quran pulak

Ajaran sesat mana dia ni

 

Walaubagaimanapun, ada netizen yang menyalahkan gadis tersebut kerana berpakaian kurang sopan.

Ini kata-kata Qhaisha kepada Lobak Merah, supaya ramai yang tidak salah anggap dengan isu ini

Menyalahkan mangsa harassment bukan lah tindakan yang sebetulnya. Kenapa kita nak menghalal kan perbuatan yang tak baik hanya kerana pakaian mangsa sewaktu benda tu tengah jadi.

Issue ni bukan issue baru lagi tapi ramai yang masih tak aware. Tiada agama yang mengajar pengikutnya untuk merasakan diri nya lebih bagus dari orang lain.” –  Qhaisha Natasha

 

Baca: “Pak Maon ke tu?” – Isteri Cepat-cepat ‘Sailang’ Masa Suami Tengah Syok Bergerudi Dengan Penyanyi Dangdut

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.