in

“Cool je brader ni” – Teruk Dikecam Lepas Tersalah Masak Steak, Lelaki Ini Tampil Dengan Video Terbaru

2Steak

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Korang pernah makan steak tak? Kalau korang suka makan steak mesti korang ada preference cara masak dia kan. Ada yang suka rare sebab lebih juicy, ada juga yang suka well-done yang masak sampai ke dalam tu. Semua tu tak salah, ikut masing-masing punya citarasa.



Cakap pasal preference orang terhadap kadar masak steak ni, seorang lelaki di Twitter ada kongsi video dia masak steak. Pada mulanya dia prefer steak yang well-done, tapi nak dijadikan cerita, dia kena kecam teruk. Mari kita tengok video pertama masak steak oleh @hazwanrl kat bawah ni.

Lepas tengok video ni, banyak lah netizen yang tak senang duduk. Katanya steak kalau masak sampai well-done, dah tak jadi steak. Korang tengoklah beberapa reply netizen kat bawah ni.

Screenshot 2020 11 15 At 2.20.46 Pm Screenshot 2020 11 15 At 2.21.19 Pm Screenshot 2020 11 15 At 2.22.41 PmAda yang lebih teruk dari ni, tapi admin taknak share lah. Kesian kat lelaki tu, dia punya preference pun jadi isu.

 

Video kedua

Tanpa mengenal erti putus asa, lelaki itu kembali dengan video terbaharu. Kali ni dia masak ikut cara netizen yang kecam dia sebelum ni. Korang boleh tengok video dia kat bawah ni.

Reaksi netizen

Ramai memberikan pujian kepada lelaki ini, bukan sebab cara masak, lebih kepada cara dia handle kecaman dan reaksi dia buat video ikut cara yang dicadangkan.

Screenshot 2020 11 15 At 2.23.31 PmYang ni admin setuju. Memang brader ni dapat respect admin lah. Tak melatah pun, sangat matang dan professional!

Screenshot 2020 11 15 At 2.24.20 PmItulah, banyak pulak tu beli steak tu. Memang simpan buat stok lah jawabnya. Boleh masak lain kali.

Screenshot 2020 11 15 At 2.24.51 PmTerbaik lah brader ni. Cool je layan kecaman netizen. Keep up the good work okay. 

 

Baca: “Mentah sangat ni!” – Order ‘Medium Rare’ Steak RM65, Sekali Bila Makan Daging Ada Darah Lagi!

Screenshot 2020 11 15 At 2.25.42 Pm

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.