“Cel*ka punya pencuri” – Wanita Terkejut Tengok Motor Kena ‘Rembat’ Depan Mata

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Jenayah dekat Malaysia ni semakin hari semakin menjadi. Banyak kita dengar kes ragut sana sini, curi itu ini, rompak waktu orang ada dalam rumah dan banyak lagi lah. Apa masalah sampai kena buat benda terkutuk semua tu?

Ni ada satu video pasal kes curi moto. Apa yang buat lagi semua orang tak puas hati ialah benda tu berlaku depan mata mangsa. Cuba korang tengok sendiri video dekat bawah ni

Cel*ka betul pencuri tu

Memang panas hati bila kita tahu moto atau barang peribadi kita kena curi. Lagi-lagi benda tu kita nampak berlaku depan mata kita. Kita jangan salahkan mangsa yang tak kejar pencuri tu. Kita tak tahu apa yang pencuri tu ada. Senjata apa yang dia bawa. Kalau dia react, lagi bahaya weh. 

Jangan nak salahkan perakam pulak. Netizen ni ada je orang yang nak dipersalahkan. Benda jadi tengah malam pukul 3 pagi. Staff yang berkerja tu pun kunci dari dalam. Takkan korang tak tahu staff petrol station memang stay dalam kedai lepas pukul 11malam. 

Itulah, kejar pun boleh buat apa. Sekali kena hempuk dengan senjata pencuri tu tak ke naya. At least record video tu nampak lah juga pencuri tu. 

Ni lah moto yang kena rembat tu. Moto 125ZR ni memang moto panas. Banyak kes moto ni kena rembat

Bukan hanya untuk 125ZR, semua moto kena kunci tayar atau kunci disc brake. Tak boleh nak harapkan kunci handle je. Sama-sama lah kita beringat. 

 

Baca: ”Satu keluarga perangai busuk!” – Keluarga Pelancong Dari India Curi Barang Hotel, Bila Dah Kantoi Boleh Pula Cakap Nak Bayar!

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fahmy Rosli

Seorang Chef, pendengar muzik indie tanah air dan peminat tegar Kugiran Hujan. Optimis dan berwawasan. Motto hidup; “Mana ada perjuangan yang patah”.