in

“Cakap awek gemuk kau pun bukannya handsome” – Lelaki Kena Kecam Sebab ‘Downgrade’ Bakal Tunang

Awek Dihina

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Memanglah bagus bila kita bersama dengan seseorang itu di waktu susah atau senang. Tapi, tak perlu nak ungkit atau memburukkan pasangan kita dekat media sosial.



Itulah yang dibuat seorang lelaki dekat Twitter yang terus mendapat kecaman netizen kerana dianggap menghina teman wanita dia tu.

 

Genap 1 tahun kenal, throwback masa mula kenal

Lelaki bernama Huzairie ni throwback dekat Twitter pasal waktu mula dia dengan girlfriend dia berkenalan tapi masalahnya netizen bengang sebab dah macam sampai menghina pula.

Awek4
sumber: twitter

Aku nak kongsi sedikit macam mana aku kenai dengan dia waktu dia hitam, tak lawa dan agak selekeh.”

And now apa yang berlaku? I memang salute dengan you sayang. Dan lagi 30 hari lagi kami akan bertunang.”

 

“Ada sorang perempuan dok DM aku.”

Pada mulanya girlfriend dia approach melalui Instagram. Selalu DM dan walaupun mula mula Huzairie macam tak berapa nak layan tapi lama kelamaan timbul pula rasa kasihan.

Awek3
sumber: twitter

Dia tak pernah give up wei nak kenai dengan aku dan nak amik hati aku.”

 

Pertemuan pertama

Time aku jumpa tu dia tak lawa, biasa biasa ja, pastu gemok. Make up pun so so ja. Tapi aku fikir positive, Allah nak uji aku dari segi luaran seseorang tu. And ya aku layankan juga hati aku ni.”

Awek
sumber: twitter

 

“Aku nak dia ada dalam hidup aku.”

Sekali lagi, Huzairie menaikkan kemarahan netizen sebab hina rupa paras dan fizikal bakal tunang dia tu. Kiranya dekat thread tu banyak kali dia mention pasal dulu wanita tu tak lawa, gemuk, hitam.

Masuk saja bulan julai tahun 2019, tahun ni. Aku dah jadi serious dengan dia. Aku nak dia ada dalam hidup aku. Time ni dia dah pandai makeup, dressing lawa lawa, dah tak gemok, dah tak hitam.”

 

“Sekarang aku dah dapat luaran dan dalaman”

Kalau lah aku jumpa pertama kali haritu aku terus reject dia? AKU RUGI wei serious cakap memang aku menyesal.”

Awek5

Awek2
sumber: twitter

 

“Asal hitam, gemuk je tak lawa ke bod*h?”

Memang ramai netizen ‘semak’ dengan tweet Huzairie ni sebab tindakan dia menghina rupa paras serta fizikal bakal tunang tu.

Ada yang siap suruh dia delete je thread tu sebab memang memalukan sangat! Dorang kata patutnya perempuan tu reject je lelaki macam Huzairie ni.

Komen Netz 2
sumber: twitter

 

Korang bacalah sendiri luahan hati dia untuk bakal tunang dekat bawah ni:

Admin pun geram je baca!

Baca: “Jangan nak poyo, muka kau buruk mulut kau busuk” – Pemuda Dikecam Ajar Budak Tadika Carut Zynakal

Budakkecil5

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.