in

“Jangan nak poyo, muka kau buruk mulut kau busuk” – Pemuda Dikecam Ajar Budak Tadika Carut Zynakal

Budakkecil5

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Ketika isu dan kontroversi pasal penyanyi baru Zyn Nakal sekarang ni tengah hangat, namanya kini sedang menjadi buah mulut netizen di media sosial sekarang.Bermacam-macam jenis perlian, troll dan kutukan sampai kadang-kadang agak melampaui batasan.

 

Yo Zynakal, kau jangan poyo muka kau buruk, mulut kau busuk”

Kita sedia maklum bahawa nama Zynakal tiba-tiba naik sebab sikapnya di media sosial. Bermula dengan pergaduhannya dengan syarikat rakaman, stesen radio terkenal dan baru-baru ni media telah mengesahkan bahawa individu yang ditahan polis kerana mencederakan pekerja stesen minyak adalah dirinya.

Ramai netizen yang mengecam teruk perbuatannya itu, tapi dalam banyak-banyak jenis kecaman ada satu video di Twitter yang mengurangkan rasa kurang senang netizen.

Video seorang kanak-kanak berkopiah sambil mengeluarkan kata-kata kutukan terhadap penyanyi itu dilihat kurang elok di mata segelintir netizen.

Tak elok ajar budak macam tu – Netizen

Ramai netizen yang menggesa untuk tuan empunya badan yang muat naik video ni untuk padam, kerana membawa pengaruh negatif kepada budak kecil

Pemuda Pemuda2 Pemuda3 Pemuda4 Pemuda5 Pemuda6 Pemuda7

Namun, dalam 1,800 orang yang retweet video ni lepas 2 hari ia dimuat naik, ada sahaja yang tak ambil serius dan menyokong dengan kata-kata kanak-kanak itu.

 

Budak-budak jarang tipu 

Pemuda8 Pemuda9 Pemuda10 Pemuda11

Hurm, ikut penerimaan masing-masing lah. Tapi admin suka tengok budak ni, cute.

 

Baca : “Dia tak balik rumah, tak tidur 4 hari” – Dakwa Ada Masalah Jiwa, Caprice Mohon Maaf Bagi Pihak Zyn Nakal

Caprice

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.