in

“Bukan ke dia pun ada video lucah?”

Kita dah sedia maklum pelakon cantik Fathia Latiff sangat lantang apabila berkata-kata mengenai politik dan perihal pembaharuan. Dia juga memang terkenal sebagai penyokong setia Perdana Menteri Ketujuh, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Sumber: Instagram

Dengan tampuk kepimpinan yang baru, Fathia juga mengharapkan pembaharuan dalam membendung masalah akhlak dan sosial daripada terus menular dalam kalangan golongan muda dekat Malaysia ni.

 

Mahu video lucah disekat

So, dia pun dah menggunakan Twitter untuk menyampaikan cadangannya yang sebenarnya bagus. Dalam tweet yang sama, dia siap tag Tun M supaya cadangannya sampai kepada pengetahuan PM.

Dalam tweet tu, Fathia minta supaya pihak berkuasa menyekat video-video lucah yang tersebar secara meluas bagi melindungi remaja bawah umur yang menggunakan media sosial tanpa pengawasan ibu bapa dan penjaga.

Sumber: Twitter

Namun begitu, niat baik Fathia telah mendapat kecaman dan sindiran daripada orang ramai kerana dia juga pernah terlibat dalam sebuah video berbaur lucah menerusi aplikasi Bigo Live.

 

Pendapat tak disenangi

Rata-rata mengatakan pihak berkuasa perlu mulakan dengan menyekat video Bigo kerana terdapat artis yang joget dengan pakaian yang menampakkan badannya dan ada juga yang mengingatkan Fathia sendiri pernah membuat video lucah.

Sumber: Twitter

 

Redha dengan apa yang pernah terjadi

Walaupun dikecam, Fathia tidak cepat melatah malah redha dengan apa yang dah terjadi terhadapnya dan menganggap semua itu adalah ujian daripada Tuhan yang ingin dia menjadi insan yang lebih baik.

Sumber: Twitter

 

Ada yang setuju dengan cadangan

Apa-apa pun, masih ada juga yang menyetujui dan mengambil serius cadangan Fathia itu dan turut berharap agar pihak yang berkaitan akan mula sekat video dan website yang mengandungi perkara yang tak senonoh.

Sumber: Twitter

Perkara yang lama bolehlah dilupakan lagi-lagi sebab Fathia dah pun minta maaf dan menyesali perbuatan dia tu. Tak baik menyindir dan kecam orang sampai macam tu sekali sedangkan dia berniat baik nak menyatakan cadangan sebegitu.

Korang ni cakap benda tak elok, Tun M kan ditag jugak tu.

Baca: “Panggilan gangguan seksual tak boleh dibiarkan”