in

Budak Perempuan Umur 9 Tahun Disyaki Dirogol Budak Berumur 10 dan 11 Tahun

Hampir setiap hari kita mendengar kisah rogol dan penderaan seksual berlaku ke atas kanak-kanak. Tapi bagaimana pula jika pelaku jenayah tersebut adalah kanak-kanak itu sendiri? Biar betul!

Menurut NST, baru-baru ini dua orang budak lelaki telah ditahan di Limbang, Sarawak kerana disyaki merogol seorang budak perempuan berusia 9 tahun. Lebih mengejutkan, kedua-dua suspek itu baru berusia 10 dan 11 tahun! Mana belajar benda tak elok ni dik??

Kejadian tersebut diketahui ibu mangsa, 32, seorang peladang apabila dia terlihat anaknya bersama salah seorang budak lelaki tersebut dalam ‘posisi yang mencurigakan’.

Gambar hiasan

Ketika ibu mangsa memasuki sebuah stor baja di ladang tempat kerjanya dekat Kampung Palas, anak perempuannya dilihat sedang berbaring di atas tilam tanpa pakaian dari pinggang hingga ke bawah. Manakala salah seorang suspek pula berada di atas tubuh mangsa dalam posisi ‘itu’.

Gambar hiasan

Ibu mangsa juga mengaku anaknya dipercayai sedang bermain dengan kedua-dua orang suspek sebelum mereka ditemui berada dalam keadaan sebegitu.

Terkejut dengan apa yang dilihatnya, ibu mangsa terus menarik anak perempuannya keluar dari stor berkenaan. Dalam pada itu, dia juga terperasan akan kesan darah yang terdapat pada bahagian kemaluan mangsa. Ish, ish, ish! 

Gambar hiasan

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak, SAC Datuk Dev Kumar, mangsa telah dibawa ke Hospital Miri pada petang semalam selepas ibunya datang membuat laporan polis.

Kedua-dua suspek kini telah ditahan di balai untuk soal siasat lanjut. Pun begitu, pihak polis harus menanti laporan kesihatan dari pihak hospital terlebih dahulu sebelum membuat sebarang tindakan lanjut.

Ibu bapa kena extra alert dalam memantau pergaulan bebas anak-anak meskipun mereka masih kecil. Budak zaman sekarang ‘lain macam’ sikit perangainya! 

Baca: Pelajar 17 Tahun Hamil 3 Bulan, Lakukan Seks Dengan Lima Lelaki Dalam Tempoh Lapan Hari