“Betina ni curi 2 biji phone 1 power bank!”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Adoi dek, awak ni muda lagi dah buat kerja macam ni…

Baru-baru ni, menurut perkongsian di Facebook, seorang individu memberitahu yang barangan peribadinya telah dicuri orang! Ayo!

Katanya,

“Assalamualaikum. Kita kasi viral ini betina. Semalam 28.8.2018, betina ni curi dua biji handphone, satu power bank iaitu Asus ZenFone 6 dan Vivo F5.”

Banyak tu dia curi!

Nampaknya kemungkinan mangsa tahu gerangan yang curi barang-barangnya tu dan turut kongsikan gambar wanita yang didakwa mengambil handphone dan power bank miliknya.

Katanya lagi,

“Sekarang aku tak tahu dia kat mana sebab dia dah lari dari hostel. Sesiapa yang ternampak betina ni tolong inform ye.”

Sumber: Facebook
Mangsa juga menjelaskan bahawa dia dah pun membuat laporan polis di Balai Polis Subang Jaya pada hari kejadian.

Menurut laporan polis, mangsa membuat aduan handphone dan power bank miliknya yang diletakkan di bilik asrama pekerja di Subang Jaya telah tiada. Walaupun dah dicari, namun, ianya gagal dijumpai.

Sumber: Facebook
Walau bagaimanapun, tak pasti macam mana mangsa boleh mengetahui bahawa wanita yang dikongsikan gambar itu merupakan pencuri yang mencuri barang-barangnya.

“Aku nak balik handphone aku. Kalau kau dah jual handphone aku, kau makanlah duit haram tu. Hidup kau pun takkan tenanglah weyyy. Aku dah buat police report.”

Dalam entri yang sama, mangsa turut memberitahu bahawa akaun milik individu itu telah pun dipadam.

Kalau betul dia curi, harap dia menyesal dan tak buat lagi.

Baca: [VIDEO] Tak Sampai 20 MInit, Perompak Pecah Rumah Bawa Lari Barang

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Amalina Zainal

Seorang yang optimis dan teliti serta berkemahiran dalam berkomunikasi; boleh bekerja dalam pasukan, berfikiran terbuka dan seorang yang menepati masa.