in ,

“Baru berapa hari duduk rumah dah tak betul” – Netizen Tergelak Tengok Lelaki Ini Pakai Baju ‘Predator’ Keluar Rumah

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perintah Kawalan Pergerakan telah dikeluarkan oleh pihak kerajaan berkuatkuasa dari 18 Mac hingga 31 Mac. Perintah ini dikeluarkan bagi membendung penyebaran wabak Covid-19 yang semakin menular.


Akibat dari limitasin pergerakkan tersebut, rata-rata netizen dah menjadi semakin kreatif dan macam-macam perangai unik perlahan-perlahan mula keluar. Admin nak share pasal sorang lelaki yang keluar rumah untuk beli barang keperluan di Kuantan, Pahang. Apa yang menarik perhatian ialah cara pemakaiannya yang unik. Cuba korang tengok video oleh @HakimmmSuhaimi kat bawah ni

 

Baru berapa hari dah tak betul

Benda-benda yang macam ni lah admin risau. Duduk rumah lama sangat nanti buat orang jadi tak betul. Satu contoh dah nampak. Tak tahu lah lepas sepuluh hari yang jenis macam mana pulak keluar kan?

Sekarang predator, nanti kita tengok hari-hari yang mendatang, jadi apa pulak pun tak tahu lah kan.

Admin tengok pun lari kalau macam ni. Virus tu admin tak berapa pasti lari ke tak. Tapi kalau macam ni nampak elok cover seluruh badan macam frontliner kat hospital dah.

Predator pun kena blend in dengan persekitaran. Kalau naik superbike nanti orang nampak lain macam sangat walaupun lebih sesuai kan.

Buat korang yang duduk rumah tu, kekalkan dirumah. Jangan gatal kaki nak keluar jalan-jalan hujung minggu ni. Stay safe ye semua!

 

Baca: “Nayalah yang degil2 tu”  – Kerajaan Singapore Pantau Ketat Kuarantin di Rumah, Siap Kena Snap Gambar Tunjuk Bukti

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.