in

“Baby tidur pun boleh terjaga” – [VIDEO] Pelanggan Bengang Individu Gelak Sakan Sampai Bising Satu Restoran

Ft Pelanggan Memekak

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Common sense, secara amnya ia adalah perkara yang kita perlu pertimbangkan menggunakan akal fikiran untuk memastikan mana yang elok dan mana yang tidak biarpun sesuatu tindakan yang dibuat itu tidak salah.Bergelak sakan di kedai makan dengan rakan memang tiada masalah tapi perlu lihat dimana kita berada dan lihat sekelilingnya, mungkin ia perkara biasa di kedai mamak yang meriah atau di tempat terbuka, tapi untuk di dalam mall yang tenang dan tertutup ia pasti mengganggu ketenangan pelanggan lain yang mahukan ketenangan semasa ingin menikmati juadah.

 

“Sampai tak tahan siap cakap dengan pekerja situ suruh tegur sbb mmg BISINGGGG sangat!”

Pengalaman sebegini dikongsikan oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Anis Syafiqah ketika dia makan di sebuah restoran di dalam pusat membeli belah di Shah Alam.

Menurut perkongsiannya dia makan di kedai tersebut dari pukul 1 petang hingga 3 petang, sepanjang berada di situ, wanita ini menjelaskan bahawa ada sekumpulan pengunjung makan di kedai tersebut, sepanjang masa, mereka sangat bising sampai dengar satu restoran.

Menurutnya, tahap bising itu sampaikan bayi yang sedang tidur pun terbangun akibat kebisingan mereka.

@anissyafiqahz

I sampai tak tahan siap cakap dgn pekerja situ suruh tegur sbb mmg BISINGGGG sangat ! 🤯😤. #fyp

♬ original sound – Ansyfqhz – Ansyfqhz

 

Menjengah ke ruangan komen, salah seorang pelanggan lain yang berada di kedai tersebut turut menyatakan bahawa dia pun rasa terganggu.

Screenshot 2022 08 12 142909

Screenshot 2022 08 12 143008

Disamping itu, ramai juga netizen lain yang menyatakan bahawa cara mereka itu telah mengganggu pelanggan lain malah ada juga yang mempertikaikan sikap segelintir pelanggan sering marah jika ada pelanggan bawa anak kecil tantrum. 

Screenshot 2022 08 12 142537

Dalam masa yang sama ada juga pelanggan lain yang turut merakam kelakuan mereka itu dan menunjukkan bahawa pelanggan lain pun tak selesa nak makan di kedai tersebut.

@syrfouxx

Replying to @anissyafiqahz pls just let me enjoy my ice cream peacefully 🥹

♬ original sound – Syhrh – Syhrh

Dalam pada itu, ramai juga netizen anggap bahawa perbuatan mereka ini agak keterlaluan. Hurm, memang lah hak kita sebagai pelanggan, tapi kena ingat orang lain yang datang pun pelanggan yang sama macam kita, mereka bayar jumlah yang sama dan makan serta layanan yang sama, jadi adalah tanggungjawab kita untuk bertolak ansur, berbalik kepada apa yang dikatakan tadi, common sense!

Baca : Kedai Makan Pasang ‘Banner’ Larang Pelanggan 18 Tahun Ke Atas Panggil Pemilik ‘Auntie’, Kalau Tak Ikut…

Auntie Banner

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.