in

Anak Menangis Ketika Solat? Ustaz Ini Terangkan Panduan Solat Sambil Dukung Bayi

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bulan Ramadan akan tiba dalam beberapa hari lagi. Selain bazaar ramadan, solat tarawih juga sangat dinanti-nantikan setiap umat Islam. Mungkin ada yang memikirkan tentang penggiliran solat tarawih kerana ingin menjaga anak kecil. Iye lah, nak beribadat satu, nak jaga anak pun satu.


Jangan bimbang, solat tetap boleh diteruskan dan anak juga boleh dijaga. Kalau korang nak tahu macam mana, korang boleh tengok video @jalalmisai68 kat bawah ni.

 

Oh macam tu ke

Rata-rata netizen, termasuk admin sendiri, baru tahu cara dukung dan tenangkan bayi ketika tengah solat. Walaupun admin masih single, tapi ilmu ni sangat berguna.

Dapat pulak imam yang jenis solat lama kan, time rukuk tu mau bergetar satu badan. Tapi kalau solat sendiri boleh je relaks-relaks.

Betul, hargailah setiap pengorbanan wanita yang bergelar ibu. Sebab tu ada frasa ‘syurga terletak dibawah tapak kaki ibu’.

Kalau anak yang jenis nak ayah tu boleh mendalami ilmu ni. Kita bagi ruang keselesaan untuk isteri supaya boleh solat dengan tenang pulak.

Tak lama lagi kita nak tarawih, mungkin boleh practice dulu kat rumah sambil dukung anak. 

 

Baca: Orang Awam Sanggup Tolong Jaga Trafik Bantu Lelaki Dipercayai Tidak Siuman Solat Bawah Flyover

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.