in ,

“Allahu..Mengalir air mata” – [Video] Terharu! Adik-Adik Di Pusat Kuarantin ‘Nyanyikan’ Lagu Untuk Hero Frontliner

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Semalam Kementerian Kesihatan Malaysia mencatatkan jumlah keseluruhan kes positif covid-19 di negara ini ialah 5,389 kes dengan jumlah kematian sebanyak 89 orang.


Walaubagaimanapun, Malaysia mencatatkan angka pulih yang semakin meningkat.

Kejayaan ini disebabkan usaha perjuangan wira frontliner dan masyarakat yang bertanggungjawab.

Demi memutuskan rangkaian penyakit wabak ini, ada daripada frontliner yang terpaksa berjauhan daripada keluarga demi melindungi keluarga mereka.

Nyanyian Doa Wira Negara

Viral di media sosial nyanyian ‘Doa Wira Negara’ dendangan frontliners dan adik-adik yang dikuarantin di Pusat Kuarantin Kuala Lumpur telah menyentuh hati netizen.

Cuba korang tengok video ni…

Allahuakbar..sungguh kami terharu sgt..adik2 dan frontliner2 dari salah satu pusat kuarantin di KL nyanyikan sama2 lagu…

Posted by Deafarra Farhana on Saturday, April 18, 2020

Difahamkan dendangan lagu ini di buat demi menghargai petugas dan wira-wira negara yang berkorban untuk melawan penyakit ini.

Antara komen netizen pada video ini, rata-rata mereka turut rasa sedih dengan nyanyian adik-adik dan frontliner ini.

Kita buat baik, ramai sayang kan

Alahai sedihnya harap bersabar ye

Min dengar pun, min rasa nak nangis.

 

Baca: “Ya Allah mengalir air mata” – [VIDEO] Imam Mekah Cakap Bahasa Melayu, Doakan Rakyat M’sia Selamat Dari Covid-19

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.