in

4 Cara Paling Selamat Dan Selesa Untuk Angkat & Dukung Kucing

3Kucing

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau korang suka kucing, kalau boleh tu mesti nak kucing peliharaan korang tu manja dan nak peluk selalu kalau boleh. Kena sedar gak mungkin cara kita dukung kucing tu buat dia tak selesa dan kejap je nak kena peluk. Tapi kalau kucing tu jenis tak suka dibelai dan dipeluk korang tak boleh buat apa lah.



Untuk korang yang nak bermanja dengan si bulu tu, korang kena tahu cara macam mana yang paling selamat dan selesa untuk angkat dan dukung kucing. Korang boleh tengok video @estarossadness kat bawah ni, ada sorang akak vet ni ajar macam mana nak angkat kucing.

Behave elok Oyen tu

Wahh.. min baru tahu ada cara yang betul nak angkat kucing. Selama ni main angkat je, patut lah tak lama kucing nak duduk dalam pangkuan min. Boleh try cara ni nanti kat kucing min.

Screenshot 2021 07 31 At 2.20.14 PmMin pun rasa oyen tu dari luar negara. Kalau ikut pengalaman min, Oyen biasa buat perangai pelik-pelik, jarang nak nampak yang behave elok macam ni.

Screenshot 2021 07 31 At 2.20.26 PmMungkin cara tak kena kot sebab tu sampai kena cakar. Cara pegang mungkin buat kucing tu tak selesa ke, takpe boleh try step macam ni. Mana tahu dia boleh behave gak macam Oyen tu.

Screenshot 2021 07 31 At 2.19.38 PmMesti dapat treats punya lah lepas habis video tu. Kalau tak mana maunya Oyen ni duduk diam-diam. Bukan min je ada pengalaman dengan Oyen, ramai lagi orang kat luar sana tau peangai sebenar Oyen ni. 

 

Baca: “Termenung je member” –  Alih Kucing Kena Langgar Ke Tepi Jalan, Tindakan Lelaki Ini Buat Netizen Sebak

Screenshot 2021 07 31 At 2.23.26 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.