in ,

“Ubak Litah 40 kuda kuak 30 ya abe”- Ubat Kuat Dijual Secara Terbuka Kat Warung Kopi, Warga Emas ‘Borong’ Sakan

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Biasanya ubat kuat selalu kita tengok dijual secara online, di pasar-pasar malam ataupun secara sorok-sorok.

Tapi pernah tak korang tengok ubat ini dijual secara terang-terangan dan pelanggan beli secara terbuka…macam beli ikan kat pasar.

Perkongsian @pedoqpop di twitter mengenai penjualan ubat kuat dipercayai di negeri pantai timur (loghat macam kelantan tapi mungkin siam) oleh seorang wanita dipercayai di warung kopi.

https://twitter.com/pedoqpop/status/1234513725949800448

Dalam video berdurasi 1 minit 14 saat itu korang boleh tengok terdapat pelbagai produk ubat kuat yang diletakkan diatas meja dan kedengaran penjual (wanita) menerangkan kepada pembeli tentang fungsi dan kehebatan ubat-ubat kuat yang dijualnya.

Yang penjual ‘syok jual ubat kuat’ yang pembeli ‘syok tanya soalan berbaur lucah’

Namun ramai yang meragui keberkesanan ubat tersebut selain mengatakan didakwa bahaya kerana tiada sebarang kelulusan daripada KKM.

Ini antara komen-komen netizen :

 

Sekian…

Baca : Jgn buat sbb marketing je bro. Duit tak berkat beb Mengaku Silap, Andika Putera Tampil Mohon Maaf Secara Terbuka

 

Sumber: twitter
Sumber: twitter
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari: