“Tweet lucah, nampak kau bodoh” – Netizen ‘Sekolahkan’ Lelaki Samakan ‘Lubang’ Ikan Dengan Kemaluan Perempuan

Zaman sekarang ni, ramai juga orang yang anggap lawak ‘double meaning’ atau lucah tu menghiburkan. Macam seorang lelaki baru-baru ini yang ada tweet pasal kemaluan perempuan.

Lelaki tu ada tunjuk gambar 3 potong ikan dengan setiap satu menunjukkan harga. Apa yang lucahnya di situ, lubang di bahagian ikan itu merujuk kepada kemaluan perempuan dan harga tersebut melambangkan hantaran yang perlu dibayar.

Ibaratnya, perempuan yang minta hantaran tinggi ni sebenarnya bukannya ‘bersih’ dan sebaliknya yang hantaran rendah lah yang lebih baik.

Tweet tu dapat lebih 1,200 retweets tetapi rata-rata netizen di Twitter mengecam tindakan lelaki tersebut yang tidak senonoh.

Kau nak samakan ikan ni dengan pep*k ke s*al?”

Biar k*te kecik jangan otak kecik ye.”

Pervert, tengok sepotong ikan pun boleh bayangkan benda lain.”

Sumber: Twitter

Tapi, ada juga seorang individu mengambil kesempatan ini untuk ‘sekolahkan‘ lelaki tu tentang kemaluan perempuan yang ramai tak tahu.

Saiz miss V ni bukan ikut berapa kali pernah main and miss V ni adalah organ yang sangat elastik.

Sumber: Twitter

Ramai yang bersetuju dengan Abang Don ni dan menganggap tweet sebegini selalunya datang daripada orang yang tidak berilmu.

Semuanya dianggap gurauan termasuklah lawak ‘double meaning’ yang memalukan dan mengaibkan orang lain. Pelawak zaman sekarang pun suka buat double meaning kan…

Sumber: Twitter

Haa kan dah kena sekolah!

Baca: “Jangan sentap bila orang tegur anak kau buat salah” – Wanita ‘Sekolahkan’ Ibu Bapa, Jangan ‘Back Up’ Bila Anak Kurang Ajar

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!