in

Tular Gambar Jalan Berlubang Ditutup Pakai ‘Baju Bundle’, Netizen Tanya Mana YB

Jalan Pecah Tampal Guna Baju Bundle

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kerap kali kita melihat pengguna jalan raya meluahkan rasa tidak puas hati mereka apabila jalan yang menjadi kegunaan harian tidak dibaiki dan berada dalam keadaan teruk.



Terbaru kali ini, seorang netizen telah berkongsi di Facebook Kelantan State mengenai keadaan jalan di Pasir Mas yang menurutnya dalam keadaan daif dan berlubang di merata-rata tempat.

Lebih menyedihkan apabila sesetengah daripada jalan yang rosak itu telah ditampal menggunakan ‘baju bundle’ oleh penduduk di kawasan berkenaan. Uish teruk ni! 

271638899 2297675483705726 2518458226842791971 N

271887804 2297675440372397 4277299137995074058 N

 

“Ni gambar jalan kampung saya, teruk admin” 

Menurut individu terbabit, gambar yang dikongsikan itu adalah keadaan jalan di kampungnya yang dilihat sangat daif sehingga lubang pada jalan terpaksa ditutup menggunakan baju terpakai.

Meskipun tidak diketahui bila gambar ini dirakam, ia katanya berlaku di Jalan Bukit Pecah ke Cabang 4, Batu Karang, Pasir Mas di bawah Parlimen Pasir Panjang dan DUN Bukit Tuku.

Assalamualaikum admin, Ni gambar jln kg saya, Teruk admin, jln pun tutup lubang pkai baju bundle jahLokasi: Jalan…

Posted by Kelantan State on Wednesday, January 19, 2022

 

“Jalan lubang banyak, ejah mana yang berwajib tolong lah” 

Perkongsian tersebut telah mengundang rasa sedih netizen yang mana rata-rata mahu pihak berkuasa tempatan (PBT) serta wakil rakyat di kawasan itu untuk bertindak dengan segera jika aduan itu benar.

Siapa Yb

Harap dengan perkongsian ini pihak berwajib dapat baiki jalan tersebut dengan sebaiknya. Kesian tengok penduduk guna jalan daif macam tu. 

Baca: Hati-hati Bawa Anak Ke River of Life, Katanya Dah Banyak Budak Terjatuh Dalam Lubang Tepi Sungai?

Budak Terjatuh Dalam River Of Life

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.